Het kan zijn dat je behoefte hebt aan een hogere datasnelheid. Dan kun je te allen tijden overstappen op Robin Super Snel, Robin Pijl Snel en Robin Zakelijk 4G. Je kunt maandelijks wisselen tussen de verschillende Robin Mobile producten, maar wanneer het om een tijdelijke upgrade van je datasnelheid gaat, dan is het handig om gebruik te maken van de NEED 4 SPEED upgrade die je heel eenvoudig en snel zelf kunt activeren.

4G netwerk 4G netwerk
Naast het kwalitatief hoogwaardige 3G netwerk, maakt Robin Mobile ook gebruik van het snelle 4G netwerk van KPN. Het 4G netwerk is een mobiel netwerk waarbij je standaard een hoge datasnelheid van maximaal 25,0 Mbps hebt. Je mobiele telefoon of tablet dient wel het 4G netwerk te ondersteunen. Het snelle 4G netwerk van KPN werkt op de volgende frequenties: 800 Mhz, 900 Mhz, 1800 Mhz, 2100 Mhz, 2600 Mhz of een combinatie daarvan.

Ondersteunt mijn toestel 4G?
Staat je toestel in onderstaande lijst? Dan werkt 4G ook op jouw toestel. Staat deze er niet tussen? Check dan even de website van de fabrikant van je toestel. Heb je een toestel in het buitenland gekocht, dan kan het zijn dat je toestel de Nederlandse 4G frequenties niet (volledig) ondersteunt. Check hiervoor de handleiding van je toestel.

BESTEL NU

Werkt mijn oudere iPhone 5 ook op het 4G netwerk?
Op de oudere iPhone 5 wordt 4G niet volledig ondersteund door KPN. De ouder iPhone 5 kan namelijk alleen maar gebruik maken van het 1800 Mhz 4G netwerk. Vooral in stedelijke gebieden gebruikt KPN alleen dit 1800 Mhz frequentie op het 4G netwerk en standaard werkt KPN 4G altijd op 800 Mhz. De iPhone 5S en 5C werken wel volledig op het 4G netwerk, omdat de iPhone 5S en 5C gebruik maken van zowel het 800 Mhz als op het 1800 Mhz 4G netwerk.

Wat is het verschil tussen het 3G en 4G netwerk?
Het grootste verschil zit hem in de datasnelheid. Het 4G netwerk werkt met datasnelheden vanaf 15,0 Mbps, terwijl op het 3G netwerk datasnelheden tot 15,0 Mbps mogelijk zijn. KPN heeft in de afgelopen jaren tijdens het uitrollen van het 4G netwerk ook significant geïnvesteerd in het optimaliseren van het 3G netwerk. Daardoor verschilt de kwaliteit van beide netwerken niet veel van elkaar. Beiden netwerken zijn hoogwaardig en bieden voldoende capaciteit om iedereen in Nederland te kunnen voorzien van mobiel internet.

Hoe merk ik het verschil tussen het 3G en 4G netwerk?
Het grootste verschil tussen het 3G en het 4G netwerk is de stabiliteit. Dit kun je merken wanneer je bijvoorbeeld in de trein van A naar B gaat en je bekijkt bijvoorbeeld streaming video. Wanneer je op het 4G netwerk zit, dan zal dit zonder haperingen goed werken, terwijl het op het 3G netwerk voor kan komen dat de verbinding minder stabiel is. Een ander verschil is dat bijvoorbeeld het downloaden van een groot bestand veel sneller gaat via het 4G netwerk (vanwege de hogere snelheid) dan via het 3G netwerk.

4G speedIk gebruik mijn mobiele telefoon om muziek te luisteren, merk ik verschil?
Het luisteren van muziek, zelfs op een hoge kwaliteit, kun je uitstekend doen via het 3G netwerk en je zult geen verschil merken op het 4G netwerk. Ook in het gebruik van allerlei functionele apps zul je geen enkel verschil merken tussen het 3G en 4G netwerk. Je zult het verschil vooral merken bij het verzenden of ontvangen van grotere bestanden en het kijken naar streaming HD video.

Waarom kan ik met mijn huidige product niet gewoon overstappen op 4G?
Het 4G netwerk staat gelijk aan een hoge snelheid en het 4G netwerk heeft een minimale downloadsnelheid van 15,0 Mbps nodig. Dit is ook de minimale 4G snelheid die andere mobiele providers aanbieden. Het is daardoor technisch onmogelijk om je huidige product over te zetten. Zonder deze snelheid is het onmogelijk om 4G te ontvangen.

Is mijn mobiele telefoon of tablet wel geschikt voor 4G?
Momenteel is 40% van alle toestellen die in Nederland in gebruik zijn geschikt voor 4G. Om te weten of jouw mobiele telefoon of tablet geschikt is voor 4G, kan je de handleiding van jouw mobiele toestel raadplegen.

Wat is NEED 4 SPEED?
Met de NEED 4 SPEED upgrade kun je voor de duur van minimaal één week en een maximaal verbruik van 1.500 MB, je datasnelheid aanzienlijk verhogen. De kosten voor deze tijdelijke verhoging van je snelheid bedragen slechts € 4,95 per week. Heb je een mobiele telefoon of tablet met 4G mogelijkheid, dan word je datasnelheid met Robin Gewoon Snel, Robin Super Snel 4G, Robin Klein Zakelijk en Robin Zakelijk verhoogd naar maximaal 15,0 Mbps. Bij Robin Pijl Snel 4G en Robin Zakelijk 4G krijg je met NEED 4 SPEED een maximale datasnelheid van 25,0 Mbps. Bij de producten Robin Entree en Robin Junior is je maximale datasnelheid bij aanschaf van NEED 4 SPEED maximaal 3,6 Mbps op het 3G netwerk.

Wat gebeurt er wanneer de NEED 4 SPEED periode afgelopen is?
Is je NEED 4 SPEED periode afgelopen of heb je de 1.500 MB verbruikt, dan ga je automatisch weer terug naar de datasnelheid die bij je huidige product hoort. Je zou er voor kunnen kiezen om weer een nieuwe periode van een week NEED 4 SPEED aan te schaffen, maar je kunt ook meerdere weken aaneengesloten NEED 4 SPEED aanschaffen. Om ervoor te zorgen dat je upgrade periode niet langer is dan dat de betaalde periode van je huidige product loopt, kun je nooit een NEED 4 SPEED upgrade aanschaffen die langer duurt dan de betaalde periode van je huidige product.

Wat moet ik doen als ik NEED 4 SPEED heb aangeschaft?
Zodra je de upgrade hebt aangeschaft en betaald, zal deze binnen 20 minuten automatisch actief zijn. Het is aan te raden om je mobiele telefoon of tablet na 20 minuten even uit en weer aan te zetten. De NEED 4 SPEED upgrade zal dan voltooid zijn.

Geldt er ook een Fair Use Policy voor de NEED 4 SPEED upgrade?
Net zoals bij alle andere Robin Mobile producten (behalve bij Robin Gewoon Snel, Robin Junior en Robin Entree) geldt er een Fair Use Policy, oftewel een maximaal aantal te gebruiken MB’s op de hoge datasnelheid. Dit is om fraude en misbruik te voorkomen. Je vindt hier meer informatie over op de pagina Gebruik.

Is de NEED 4 SPEED upgrade ook mogelijk met Robin Entree en Robin Junior?
Het is ook mogelijk om bij Robin Entree en Robin Junior een NEED 4 SPEED upgrade te doen. Je maximaal haalbare datasnelheid zal dan echter 3,6 Mbps bedragen op het 3G netwerk.

 

 

Géén verrassingen

Nooit meer buiten je bundel gaan!
Hulp nodig?
Klik hier voor de Robin Live Chat
×