Het kan zijn dat je behoefte hebt aan een hogere datasnelheid. Je kunt maandelijks wisselen tussen de verschillende Robin Mobile maand abonnementen, maar wanneer het om een tijdelijke upgrade van je datasnelheid gaat, dan is het handig om gebruik te maken van de NEED 4 SPEED upgrade die je heel eenvoudig en snel zelf kunt activeren.

4G netwerk 4G netwerk
Naast het kwalitatief hoogwaardige 3G netwerk, maakt Robin Mobile ook gebruik van het snelle 4G netwerk van KPN. Het 4G netwerk is een mobiel netwerk waarbij je standaard een hoge datasnelheid van maximaal 25,0 Mbps hebt. Je mobiele telefoon of tablet dient wel het 4G netwerk te ondersteunen. Het snelle 4G netwerk van KPN werkt op de volgende frequenties: 800 Mhz, 900 Mhz, 1800 Mhz, 2100 Mhz, 2600 Mhz of een combinatie daarvan.

Ondersteunt mijn toestel 4G?
Staat je toestel in onderstaande lijst? Dan werkt 4G ook op jouw toestel. Staat deze er niet tussen? Check dan even de website van de fabrikant van je toestel. Heb je een toestel in het buitenland gekocht, dan kan het zijn dat je toestel de Nederlandse 4G frequenties niet (volledig) ondersteunt. Check hiervoor de handleiding van je toestel.


Werkt mijn oudere iPhone 5 ook op het 4G-netwerk?
De wat oudere iPhone 5 ondersteund niet volledig 4G. De ouder iPhone 5 kan namelijk alleen maar gebruik maken van het 1800 Mhz 4G netwerk. Vooral in stedelijke gebieden gebruikt KPN alleen dit 1800 Mhz frequentie op het 4G netwerk en standaard werkt KPN 4G altijd op 800 Mhz. De iPhone 5S en 5C werken wel volledig op het 4G netwerk, omdat de iPhone 5S en 5C gebruik maken van zowel het 800 Mhz als het 1800 Mhz 4G netwerk.

Wat is het verschil tussen het 3G- en het 4G-netwerk?
Het grootste verschil zit hem in de datasnelheid. KPN heeft in de afgelopen jaren tijdens het uitrollen van het 4G-netwerk ook significant geïnvesteerd in het optimaliseren van het 3G-netwerk, waardoor er momenteel gebruik kan worden gemaakt van het HSDPA (H en H+) netwerk, ook wel 3,5G-netwerk genoemd. Daardoor verschilt de kwaliteit van beide netwerken niet veel van elkaar. Beiden netwerken zijn hoogwaardig en bieden voldoende capaciteit om iedereen in Nederland te kunnen voorzien van mobiel internet.

Hoe merk ik het verschil tussen het 3G- en het 4G-netwerk?
Het grootste verschil tussen het 3G- en het 4G-netwerk is de stabiliteit. Dit kun je merken wanneer je bijvoorbeeld in de trein van A naar B gaat en je bekijkt bijvoorbeeld streaming video bekijkt. Wanneer je op het 4G-netwerk zit, dan zal dit zonder haperingen goed werken, terwijl het op het 3G-netwerk kan gebeuren dat de verbinding minder stabiel is. Een ander verschil is dat bijvoorbeeld het downloaden van een groot bestand veel sneller gaat via het 4G-netwerk (vanwege de hogere snelheid) dan via het 3G-netwerk.

4G speedIk gebruik mijn mobiele telefoon om muziek te luisteren. Merk ik verschil?
Het luisteren van muziek, zelfs op een hoge kwaliteit, kun je uitstekend doen via het 3G-netwerk en je zult geen verschil merken op het 4G-netwerk. Ook in het gebruik van allerlei functionele apps zal je geen enkel verschil merken tussen het 3G- en 4G-netwerk. Je zult het verschil vooral merken bij het verzenden of ontvangen van grotere bestanden en bij het kijken naar streaming Super en Ultra HD video.

Is mijn mobiele telefoon of tablet wel geschikt voor 4G?
Momenteel is 65% van alle toestellen die in Nederland in gebruik zijn, geschikt voor 4G. Om te weten of jouw mobiele telefoon of tablet geschikt is voor 4G, kun je de handleiding van jouw mobiele toestel raadplegen.


Wat is NEED 4 SPEED?
Met de NEED 4 SPEED upgrade kun je voor de duur van minimaal één week en een maximaal verbruik van 2.000 MB je datasnelheid verhogen. Bijvoorbeeld wanneer je datasnelheid is aangepast naar aanleiding van het bereiken van de maandelijkse Fair Use Policy van je abonnement. Maar ook als je gewoon tijdelijk een hogere datasnelheid wilt hebben kun je NEED 4 SPEED aanschaffen. De kosten voor deze tijdelijke verhoging van je datasnelheid bedragen slechts € 4,95 per week. Bij het maand abonnement Robin Entree is je maximale datasnelheid bij aanschaf van NEED 4 SPEED maximaal 4,0 Mbps op het 3G-netwerk. Wanneer je met Robin Junior NEED 4 SPEED aanschaft, dan wordt je maximale datasnelheid maximaal 10,0 Mbps op het 4G-netwerk. Met Robin Gewoon Snel wordt de snelheid verhoogd naar maximaal 15,0 Mbps op het 4G netwerk. De snelheid bij Robin Super Snel wordt na de aanschaf van NEED 4 SPEED verhoogd naar maximaal 25,0 Mbps. Wanneer je NEED 4 SPEED aanschaft met Robin Klein Zakelijk, wordt je snelheid verhoogd naar maximaal 10,0 Mbps en schaf je bij  Robin Zakelijk NEED 4 SPEED aan dan wordt je snelheid verhoogd naar maximaal 15 Mbps. Bij Robin Pijl Snel en Robin Zakelijk Premium krijg je met NEED 4 SPEED een maximale datasnelheid van 25,0 Mbps. Met maand abonnement Robin BEL & SMS is het niet mogelijk om gebruik te maken van NEED 4 SPEED. 

Wat gebeurt er wanneer de NEED 4 SPEED periode is afgelopen?
Is je NEED 4 SPEED periode afgelopen of heb je de 2.000 MB verbruikt, dan ga je automatisch weer terug naar de datasnelheid van voor de aanschaf van NEED 4 SPEED. Je zou ervoor kunnen kiezen om weer een nieuwe periode van een week en maximaal 2.000 MB (2 GB) NEED 4 SPEED aan te schaffen, maar je kunt ook meerdere weken aaneengesloten NEED 4 SPEED aanschaffen. Om ervoor te zorgen dat je upgradeperiode niet langer is dan dat de betaalde periode van je huidige maand abonnement loopt, kun je nooit een NEED 4 SPEED upgrade aanschaffen die langer duurt dan de betaalde periode van je huidige maand abonnement.

Wat moet ik doen als ik NEED 4 SPEED heb aangeschaft?
Zodra je de upgrade hebt aangeschaft en betaald, zal deze binnen 20 minuten automatisch actief zijn. Het is aan te raden om je mobiele telefoon of tablet na 20 minuten even uit en weer aan te zetten. De NEED 4 SPEED upgrade zal dan zijn voltooid.

Geldt er ook een Fair Use Policy voor de NEED 4 SPEED upgrade?
Net als bij alle andere Robin Mobile maand abonnementen geldt er een Fair Use Policy, oftewel een maximaal aantal te gebruiken MB’s op de hoge datasnelheid. Dit is om fraude en misbruik te voorkomen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Gebruik.

Is de NEED 4 SPEED upgrade ook mogelijk met Robin Entree en Robin Junior?
Het is ook mogelijk om bij Robin Entree en Robin Junior een NEED 4 SPEED upgrade te doen. Je maximaal haalbare datasnelheid zal dan bij Robin Entree echter 4,0 Mbps bedragen op het 3G-netwerk en voor Robin Junior is dit maximaal 10,0 Mbps op het 4G-netwerk.

Hoe schaf ik NEED 4 SPEED aan?
Je kunt dit 24 uur per dag en 7 dagen in de week direct zelf regelen vanuit je MyRobin omgeving of vanuit de Robin Mobile app bij 'NEED 4 SPEED'. Dit gebeurt geheel geautomatiseerd en wanneer je de betaling van €4,95 met iDEAL hebt voldaan, zal het al na 20 minuten al helemaal werken. Het is aan te bevelen om na deze 20 minuten je mobiele telefoon opnieuw op te starten.

NEED 4 SPEED AANSCHAFFEN

Géén verrassingen

Altijd een vast bedrag per maand!
Hulp nodig?
Klik hier voor de Robin Live Chat
×