INFORMATIE OVER 4G & NEED 4 SPEED


Het kan zijn dat je behoefte hebt aan een hogere datasnelheid. Je kunt maandelijks wisselen tussen de verschillende Robin Mobile maand abonnementen, maar wanneer het om een tijdelijke upgrade van je datasnelheid gaat, dan is het handig om gebruik te maken van de NEED 4 SPEED upgrade die je heel eenvoudig en snel zelf kunt activeren.

4G netwerk 4G netwerk
Robin Mobile maakt gebruik van het snelle 4G netwerk van KPN. Het 4G netwerk is een mobiel netwerk waarbij je standaard een hoge datasnelheid van maximaal 25,0 Mbps hebt. Je mobiele telefoon dient wel het 4G netwerk te ondersteunen. Het snelle 4G netwerk van KPN werkt op de volgende frequenties: 800 Mhz, 900 Mhz, 1800 Mhz, 2100 Mhz, 2600 Mhz of een combinatie daarvan.


Werkt mijn oudere iPhone 5 ook op het 4G-netwerk?
De wat oudere iPhone 5 ondersteund niet volledig 4G. De ouder iPhone 5 kan namelijk alleen maar gebruik maken van het 1800 Mhz 4G netwerk. Vooral in stedelijke gebieden gebruikt KPN alleen dit 1800 Mhz frequentie op het 4G netwerk en standaard werkt KPN 4G altijd op 800 Mhz. De iPhone 5S en 5C werken wel volledig op het 4G netwerk, omdat de iPhone 5S en 5C gebruik maken van zowel het 800 Mhz als het 1800 Mhz 4G netwerk.

Is mijn mobiele telefoon wel geschikt voor 4G?
Momenteel zijn nog niet alle toestellen die in Nederland in gebruik zijn, geschikt voor 4G. Om te weten of jouw mobiele telefoon geschikt is voor 4G, kun je de handleiding van jouw mobiele toestel raadplegen.

4G speedWat is NEED 4 SPEED?
Met de NEED 4 SPEED upgrade kun je voor de duur van minimaal één week en een maximaal verbruik van 2.000 MB je datasnelheid verhogen. Bijvoorbeeld wanneer je datasnelheid is aangepast naar aanleiding van het bereiken van de maandelijkse Fair Use Policy van je abonnement. Maar ook als je gewoon tijdelijk een hogere datasnelheid wilt hebben kun je NEED 4 SPEED aanschaffen. De kosten voor deze tijdelijke verhoging van je datasnelheid bedragen slechts €4,95 per week. Bij het maand abonnement Robin Entree is je maximale datasnelheid bij aanschaf van NEED 4 SPEED maximaal 5,0 Mbps op het 4G-netwerk. Wanneer je met Robin Junior NEED 4 SPEED aanschaft, dan wordt je maximale datasnelheid maximaal 10,0 Mbps op het 4G-netwerk. Met Robin Gewoon Snel wordt de snelheid verhoogd naar maximaal 15,0 Mbps op het 4G netwerk. De snelheid bij Robin Super Snel wordt na de aanschaf van NEED 4 SPEED verhoogd naar maximaal 25,0 Mbps. Wanneer je NEED 4 SPEED aanschaft met Robin Klein Zakelijk, wordt je snelheid verhoogd naar maximaal 10,0 Mbps en schaf je bij  Robin Zakelijk NEED 4 SPEED aan dan wordt je snelheid verhoogd naar maximaal 15 Mbps. Bij Robin Pijl Snel en Robin Zakelijk Premium krijg je met NEED 4 SPEED een maximale datasnelheid van 25,0 Mbps. Met maand abonnement Robin BEL & SMS is het niet mogelijk om gebruik te maken van NEED 4 SPEED. 

Let op: In het buitenland is het niet mogelijk gebruik te maken van NEED 4 SPEED.

Wat gebeurt er wanneer de NEED 4 SPEED periode is afgelopen?
Is je NEED 4 SPEED periode afgelopen of heb je de 2.000 MB verbruikt, dan ga je automatisch weer terug naar de datasnelheid van voor de aanschaf van NEED 4 SPEED. Je zou ervoor kunnen kiezen om weer een nieuwe periode van een week en maximaal 2.000 MB (2 GB) NEED 4 SPEED aan te schaffen, maar je kunt ook meerdere weken aaneengesloten NEED 4 SPEED aanschaffen. Om ervoor te zorgen dat je upgradeperiode niet langer is dan dat de betaalde periode van je huidige maand abonnement loopt, kun je nooit een NEED 4 SPEED upgrade aanschaffen die langer duurt dan de betaalde periode van je huidige maand abonnement.

Wat moet ik doen als ik NEED 4 SPEED heb aangeschaft?
Zodra je de upgrade hebt aangeschaft en betaald, zal deze binnen 20 minuten automatisch actief zijn. Het is aan te raden om je mobiele telefoon na 20 minuten even uit en weer aan te zetten. De NEED 4 SPEED upgrade zal dan zijn voltooid.

Geldt er ook een Fair Use Policy voor de NEED 4 SPEED upgrade?
Net als bij alle andere Robin Mobile maand abonnementen geldt er een Fair Use Policy, oftewel een maximaal aantal te gebruiken MB’s op de hoge datasnelheid. Dit is om fraude en misbruik te voorkomen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Gebruik.

Hoe schaf ik NEED 4 SPEED aan?
Je kunt dit 24 uur per dag en 7 dagen in de week direct zelf regelen vanuit je MyRobin omgeving of vanuit de Robin Mobile app bij 'NEED 4 SPEED'. Dit gebeurt geheel geautomatiseerd en wanneer je de betaling van €4,95 met iDEAL hebt voldaan, zal het al na 20 minuten al helemaal werken. Het is aan te bevelen om na deze 20 minuten je mobiele telefoon opnieuw op te starten. LET OP: bevind je je momenteel in het buitenland? Dan is het niet mogelijk om NEED 4 SPEED aan te schaffen.

NEED 4 SPEED AANSCHAFFEN

Géén verrassingen

Altijd een vast bedrag per maand!
Hulp nodig?
Klik hier voor de Robin Live Chat
×