HET ANTWOORD OP ALLE VEEL GESTELDE VRAGEN


Onderstaand tref je de meest voorkomende vragen met bijbehorende antwoorden aan. Staat jouw vraag er niet tussen, stel deze dan gerust via de Robin Live Chat op de website, via Facebook, Twitter, het contactformulier of e-mail.


Ja, je kunt heel eenvoudig overstappen naar Robin Mobile. Hoe snel je kunt overstappen is afhankelijk van je persoonlijke situatie met betrekking tot je huidige abonnement. Wil je exact weten wanneer je kunt overstappen, ga dan naar de pagina Overstappen om erachter te komen hoe snel je kunt overstappen. Als je overstapt naar Robin Mobile, kun je GRATIS je huidige mobiele nummer behouden. Heb je een prepaid nummer, dan kun je zelfs al binnen 3 werkdagen overstappen met behoud van je mobiele nummer. Nummerbehoud aanvragen is binnen enkele minuten geregeld!
Is je vraag beantwoord?
Naast het aanmelden en bestellen via deze website van Robin Mobile is het ook mogelijk om de SIM pack met SIM kaart van Robin Mobile  aan te schaffen via één van de vele Primerawinkels. Dan heb je direct de beschikking over de SIM kaart en kun je thuis het gewenste maand abonnement kiezen. De SIM pack bij Primera bevat een SIM kaart die voor alle telefoons geschikt is.
Is je vraag beantwoord?
Robin Mobile maakt gebruik van de kwalitatief hoogwaardige 4G-netwerken van KPN. Hierdoor ben je verzekerd van een uitstekende kwaliteit en een zeer goede netwerkdekking. Wil je weten hoe het met de netwerkdekking van KPN bij jouw in de buurt zit, klik dan hier. Bellen doe je met de hoogste kwaliteit en wanneer je mobiele telefoon ook HD Voice ondersteunt, heb je ook nog eens een unieke gesprekskwaliteit. Je krijgt natuurlijk ook gewoon een betrouwbaar mobiel internet aangeboden, dat moge duidelijk zijn! 
Is je vraag beantwoord?
Uiteraard kun je je huidige mobiele nummer meenemen. Overstappen met  behoud van je huidige mobiele nummer is snel geregeld. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het meenemen van je huidige mobiele nummer. Het behoud van je huidige mobiele nummer is dus volledig GRATIS! Bij het aanmelden bij Robin Mobile word je gevraagd of je je huidige mobiele nummer wilt behouden. Na 2 werkdagen ontvang je de Robin Mobile SIM kaart in de brievenbus en vragen we je in te loggen op je eigen MyRobin omgeving en nummerbehoud af te maken. Zodra je de gegevens voor nummerbehoud invult, wordt automatisch je abonnement bij je huidige mobiele aanbieder opgezegd en wordt automatisch het proces vanhet overzetten van je huidige nummer in gang gezet. Na de opzegtermijn bij je huidige mobiele aanbieder (of op het moment dat je zelf hebt aangegeven) zal je huidige mobiele nummer worden overgezet op de Robin Mobile SIM kaart. Heb je een prepaid nummer, dan kun je zelfs al binnen 3 werkdagen overstappen met behoud van je mobiele nummer. Je SIM kaart wordt automatisch geactiveerd nadat je huidige mobiele nummer is overgezet op je Robin Mobile SIM kaart. Dit hoef je dus niet zelf te doen en zo voorkom je onnodige dubbele kosten. Wil je weten hoe je over kunt overstappen naar Robin Mobile, kijk dan snel op de pagina  Overstappen!
Is je vraag beantwoord?
Bij nummerbehoud hebben we de volgende gegevens nodig:
 
 1. Het te behouden mobiele nummer:
 2. ?Het SIM kaartnummer van het te behouden nummer:
 3. Je klantnummer:
 4. Het Robin Mobile telefoonnummer:
 5. Het Robin Mobile SIM kaartnummer:
 6. Je e-mailadres:
 7. Een telefoonnummer waarop je eventueel te bereiken bent.
Is je vraag beantwoord?
Normaliter zal je binnen 2 werkdagen na aanmelding of bestelling je Robin Mobile SIM kaart in huis hebben, afhankelijk van de verwerking door PostNL. Let er wel op dat PostNL op zon- en maandag en feestdagen geen post bezorgt.
Is je vraag beantwoord?
Bij verlies, diefstal of defect kun je direct je SIM kaart blokkeren en meteen een nieuwe SIM kaart aanvragen bij Robin Mobile door in te loggen op je eigen MyRobin omgeving. Eenmaal ingelogd ga je naar SIM kaart en daar dien je aan te geven dat je SIM kaart is gestolen. Je oude SIM kaart wordt dan direct geblokkeerd en je ontvangt een nieuwe SIM kaart met je huidige mobiele nummer. De kosten voor een nieuwe SIM kaart bedragen € 4,95.
Is je vraag beantwoord?
Dit kan natuurlijk gebeuren en is geen enkel probleem. Bij het inlogscherm klik je op de link 'wachtwoord vergeten?' en wij sturen je een tijdelijk wachtwoord naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij aanmelding. Na het inloggen op je eigen MyRobin omgeving met je tijdelijke wachtwoord, vragen we je direct om een nieuw wachtwoord aan te maken. Je gebruikersnaam is altijd je eigen mobiele nummer. Het wijzigen van je wachtwoord is alleen mogelijk als je SIM kaart actief is.
Is je vraag beantwoord?
Ja, er is een Fair Use Policy voor alle abonnementen. Het gebruik van de SIM kaart in hoeveelheden MB’s, SMS of MINUTEN in Nederland is echter te allen tijden onbeperkt, maar dient dit binnen de grenzen van normaal en redelijk gebruik (fair use) te blijven. Robin Mobile behoudt zich het recht om je aan te spreken op het gebruik, mocht dit excessieve of extreme vormen aannemen. Misbruik met de SIM kaart is uiteraard niet toegestaan en kan leiden tot het opzeggen van de overeenkomst voor levering van diensten. Lees goed de Algemene Voorwaarden want daar wordt aangegeven wat wel en niet mag. Raadpleeg bij twijfel de pagina Gebruik, waar ook de Fair Use Policy per abonnement staat uitgelegd.
Is je vraag beantwoord?
Ja, dat kan uiteraard. Robin Mobile biedt hiervoor verschillende zakelijke maand abonnementen. In tegenstelling tot de consumenten maand abonnementen kun je bij een zakelijke maand abonnement maandelijks een online factuur downloaden zodat je ook de BTW kunt terugvorderen.
Is je vraag beantwoord?
Dit is helaas niet mogelijk. Wel is het mogelijk om in te loggen op je eigen MyRobin omgeving om zodoende een specificatie van je verbruiks- en betaalhistorie te zien. Hier heb je ook de mogelijkheid om dit uit te printen. Bij de betaalhistorie wordt ook het BTW bedrag vermeld. Je verbruiks- en betaalhistorie kun je ook volledig bekijken met de GRATIS Robin Mobile app. Heb je een zakelijk maand abonnement, dan krijg je een maandelijkse factuur. Deze maandelijkse factuur kun je online downloaden en printen vanuit je MyRobin omgeving of de GRATIS Robin Mobile app.
Is je vraag beantwoord?
Er wordt gebruik gemaakt van de kwalitatief hoogwaardige 4G netwerken van KPN met een zeer goede landelijke dekking. Hierdoor kunnen wij je uitstekend mobiel internet aanbieden. Afhankelijk van wat je met je mobiele telefoon wilt doen biedt Robin Mobile verschillende consumenten maand abonnementen en zakelijke maand abonnementen aan: Robin Entree, Robin Junior, Robin Gewoon Snel, Robin Super Snel, Robin Pijl Snel, Robin Klein Zakelijk, Robin Zakelijk en Robin Zakelijk Premium. Robin Entree heeft een maximale downloadsnelheid van 1,0 Mbps, Robin Junior een maximale downloadsnelheid van 5,0 Mbps, Robin Gewoon Snel een maximale downloadsnelheid van 10,0 Mbps, Robin Super Snel een maximale downloadsnelheid van 15,0 Mbps, Robin Pijl Snel een maximale downloadsnelheid van 25,0 Mbps, Robin Klein Zakelijk een maximale downloadsnelheid van 5,0 Mbps, Robin Zakelijk een maximale downloadsnelheid van 10,0 Mbps en Robin Zakelijk Premium een maximale downloadsnelheid van 25,0 Mbps. 
Is je vraag beantwoord?
Ja, Robin Mobile maakt gebruik van het 4G netwerk van KPN. Inmiddels heeft 65% van de mobiele telefoons de mogelijkheid om van het 4G netwerk gebruik te maken. De 4G netwerk van KPN hebben een zeer goede landelijke dekking en staan bekend als zeer hoogwaardig. De maand abonnementen van Robin Mobile maken gebruik van het 4G netwerk.
Is je vraag beantwoord?
Ja, in principe wel. Er zijn echter wel situaties die van invloed kunnen zijn op de datasnelheid:
?
 1. Het type mobiele apparaat dat u gebruikt
 2. De drukte op het mobiele internet of een internetpagina
 3. Het aantal gebruikers dat gelijktijdig gebruikmaakt van het mobiele netwerk
 4. De afstand tussen je mobiele apparaat en de zendmast
 5. Obstakels, zoals muren en gebouwen, tussen je mobiele apparaat en de zendmast
 6. De maximale snelheid die geboden wordt bij je product

?Wanneer je bijvoorbeeld binnen een betonnen gebouw bent, dan kan het zijn dat het signaal van het mobiele netwerk hierdoor zwakker wordt en de datasnelheid hierdoor ook afneemt. Een ander voorbeeld is wanneer je in de trein of de auto zit. Doordat je je snel verplaatst van de ene zendmast naar de andere zendmast van het mobiele netwerk, kan het zijn dat dit ten koste gaat van de datasnelheid. Dit is de reden dat we maximaal haalbare snelheden weergeven en hiervoor geen garanties kunnen geven; het blijft afhankelijk van diverse lokale omstandigheden en externe factoren.
Is je vraag beantwoord?
Om de SIM kaart van Robin Mobile te kunnen gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Wanneer je gebruik hebt gemaakt van nummerbehoud dan wordt je SIM kaart automatisch geactiveerd zodra je huidige mobiele nummer is overgezet op je Robin Mobile SIM kaart. 

Wanneer je geen gebruik hebt gemaakt van nummerbehoud  dien je de SIM kaart zelf eerst te activeren op de website van Robin Mobile. Dit doe je door in te loggen op je eigen  MyRobin omgeving op de website van Robin Mobile en ter activatie je PUK code in te voeren. Als je dit gedaan hebt, dan kun je binnen 30 minuten je SIM kaart gebruiken. Mocht de SIM kaart dan nog niet werken, dan kan het zijn dat deze kapot is gegaan tijdens de verzending per post. We willen je vragen dan zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen, zodat we je een nieuwe SIM kaart kunnen toesturen.
Is je vraag beantwoord?
Nee, helaas heeft Robin Mobile geen BlackBerry diensten. Met de komst van de nieuwe BlackBerry 10 smartphones is de BlackBerry (RIM) dienst komen te vervallen en kan de Robin Mobile SIM kaart ook in deze nieuwe BlackBerry toestellen gewoon gebruikt worden. De SIM kaart op zich werkt wel in "oudere" BlackBerry mobiele telefoons, alleen werken de BlackBerry diensten, zoals PING en BlackBerry mail niet. Mobiel internet werkt uiteraard wel gewoon. Er is ook een gratis Robin Mobile app voor de BlackBerry beschikbaar. 
Is je vraag beantwoord?
De gegevens van de laatste 24 uur zijn nog niet zichtbaar en worden nog verwerkt. 
Is je vraag beantwoord?
Voor het ontvangen van SMS berichten hoef je niets te doen. De meeste mobiele telefoons laten op het display zien dat er een bericht is. Je ziet dan bijvoorbeeld een envelopje. Raadpleeg de handleiding van je mobiele telefoon hoe je kunt zien of er een SMS bericht is en hoe je dit kunt lezen. Het ontvangen van SMS berichten is gratis. Ook in het buitenland.
Is je vraag beantwoord?
Je kunt via SMS ook gebruikmaken van allerlei betaalde diensten zoals weer- of file-informatie, voetbaluitslagen of stemmen bij grote tv-uitzendingen. Bij deze diensten betaal je naast de kosten voor het versturen van een SMS bericht ook kosten voor het ontvangen van een SMS bericht. De kosten voor het verzenden en ontvangen van een bericht zijn afhankelijk van de dienst die je gebruikt. Let er wel op dat je voor deze SMS diensten over EXTRA TEGOED dient te beschikken.
Is je vraag beantwoord?
Je kunt dit deactiveren via http://www.payinfo.nl/ of door contact op te nemen met de aanbieder van de dienst zelf.
Is je vraag beantwoord?
Hoe je een SMS bericht verstuurt kun je nalezen in de handleiding van je mobiele telefoon. Je dient echter wel eerst het nummer van de SMS centrale op je mobiele telefoon in te stellen. Dit nummer is +316 53131313.
Is je vraag beantwoord?
Het kan zijn dat er sprake is van excessief of extreem gebruik en/of misbruik van je SIM kaart. We zijn dan genoodzaakt geweest om je SIM kaart te blokkeren voor verder gebruik. Wanneer wij zelf nog geen contact met je hebben opgenomen hierover, kun je ons uiteraard ook direct benaderen via de Klantenservice met de vraag wat er aan de hand is. Vaak helpt het ook als je de mobiele telefoon opnieuw opstart.
Is je vraag beantwoord?
Wanneer we na 30 dagen geen betaling van je hebben ontvangen voor een nieuwe periode, dan wordt je SIM kaart gedeactiveerd en is permanent onbruikbaar. Dit is een geautomatiseerd proces dat helaas niet ongedaan gemaakt kan worden. Je kunt dan nog wel binnen een periode van 30 dagen daarna je mobiele nummer over laten zetten naar een andere mobiel aanbieder. Ook is je eigen MyRobin omgeving niet meer beschikbaar. Wanneer je toch weer gebruik wilt maken van Robin Mobile, dan dien je een volledige nieuwe aanmelding op de bestelpagina bij Robin Mobile te doen.
Is je vraag beantwoord?
Ja, dat is mogelijk. Voor elk mobiel nummer dat aan je bankrekening gekoppeld is wordt een aparte MyRobin omgeving aangemaakt.
Is je vraag beantwoord?
Nee, helaas is het niet mogelijk om een duo SIM kaart te bestellen, aangezien we deze niet tot onze beschikking hebben.
Is je vraag beantwoord?
Roaming-informatie kan worden uitgezet door de tekst “INFO UIT” te SMS’en naar de verkorte code 1330. SMS “INFO AAN” naar 1330 om deze dienst weer aan te zetten.
Is je vraag beantwoord?
De service die wij aan klanten verlenen is een service die wij zelf ook zouden mogen verwachten als klant bij een bedrijf. Klanten bepalen namelijk het succes van Robin Mobile en wij gaan tot het uiterste om de klant tevreden te stellen. Maar mocht het zijn dat je niet tevreden bent en jeen klacht wilt indienen, dan kun je een e-mail sturen naar klacht@robinmobile.nl. Wij zorgen ervoor dat je binnen 6 uur een antwoord krijgt op je klachtmelding en waar mogelijk een oplossing krijgt voor je klacht. Mocht je nog niet tevreden zijn met de oplossing van de klacht, laat het ons dan weten want wij zullen al het mogelijke doen om je klacht op te lossen.
Is je vraag beantwoord?
Ja, de KPN-netwerken die Robin Mobile gebruikt zijn volledig HD Voice geschikt. Je dient echter wel te beschikken over een mobiele telefoon die HD Voice ook daadwerkelijk ondersteunt.
Is je vraag beantwoord?
Ja, je kunt je mobiele telefoon gewoon gebruiken, zonderlimiet in het aantal MB's, SMS & MINUTEN in Nederland met elke mobiele telefoon. Voor alle abonnementen geldt wel een Fair Use Policy om misbruik en oneigenlijk gebruik te voorkomen. Lees alles over het gebruik van de SIM kaart op de pagina Gebruik. En heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Jazeker, je kunt als ZZP'er of kleine zelfstandige prima zakelijk gebruik maken van de Robin Zakelijk maand abonnementen. Je hebt dan maandelijks ook de beschikking over een online factuur met BTW specificaties binnen je MyRobin omgeving, zodat je ook de BTW kunt terugvorderen.
Is je vraag beantwoord?
Helaas biedt Robin Mobile geen Visual Voicemail aan. Dit product wordt momenteel sporadisch aangeboden door andere mobiele aanbieders. 
Is je vraag beantwoord?
Standaard worden geen SMS afleverrapporten aangeboden, maar individuele berichten daar kun je wel een afleverrapport van ontvangen. Om een afleverrapport te kunnen ontvangen dien je voor het bericht dat je wilt versturen de code *0# te typen, gevolgd door de rest van het tekstbericht.
Is je vraag beantwoord?
Wanneer je overstapt naar Robin Mobile met behoud van je huidige mobiele nummer, dan ga je als volgt te werk. Je meldt je aan op de bestelpagina van Robin Mobile en geeft bij je aanmelding aan dat je nummerbehoud wilt. Nadat je de SIM kaart hebt ontvangen, log je in op je eigen MyRobin omgeving om nummerbehoud definitief af te maken. Als dit succesvol is gedaan, dan wordt direct je abonnement bij je huidige mobiele aanbieder automatisch opgezegd en wordt het proces van je nummer overzetten gestart. Afhankelijk van een eventuele opzegtermijn bij je huidige mobiele aanbieder wordt je huidige mobiele nummer dan automatisch overgezet op je Robin Mobile SIM kaart. Heb je een prepaid nummer, dan kun je al binnen 3 werkdagen overstappen met behoud van je mobiele nummer. LET OP! Het is niet aan te raden om zelf het abonnement bij je huidige mobiele aanbieder op te zeggen, omdat dan de kans bestaat dat je huidige mobiele nummer verloren gaat en wij dit niet meer kunnen overzetten.
Is je vraag beantwoord?
Robin Mobile maakt gebruik van de kwalitatief hoogwaardige 4G netwerken van KPN met een zeer goede netwerkdekking. Hierdoor bieden we je uitstekend mobiel internet aan zodat je moeiteloos en zorgeloos van allerlei applicaties gebruik kunt maken. De datasnelheden die gehaald kunnen worden hangen af van meerdere factoren, zoals atmosferische omstandigheden, bebouwing, binnenshuis of buitenshuis, aantal gebruikers die van de antenne bij je in de buurt gebruik maken, enz. Maar om je een idee te geven van de mogelijkheden, geven we hierbij een aantal voorbeelden van hoeveel data een bepaalde activiteit kost:
 
Activiteit: Dataverbruik:
E-mail versturen zonder bijlage 0,01 Mb per sec.
WhatsApp, Facebook of Twitter bericht versturen 0,01 Mb per sec.
Internetpagina via mobiel of via een app bekijken 0,05 Mb per sec.
Internetpagina normaal bekijken 0,3 Mb per sec.
Foto's uploaden of als e-mail bijlage versturen 0,3 Mb per sec.
Streaming muziek luisteren 0,3 Mb per sec.
YouTube filmpje bekijken 2,0 Mb per sec.
Skypen (video) op hoge kwaliteit 1,0 Mb per sec.
Applicaties (apps) downloaden of bijwerken 1,0 Mb per sec.
Is je vraag beantwoord?
KPN staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige 4G netwerken met een zeer goede dekking in Nederland. Zeer regelmatig vinden er ook verbeteringen aan de mobiele netwerken plaats. Wil je weten hoe de netwerkdekking van KPN bij jou in de buurt is? Dan kun je dit eenvoudig checken door naar de netwerkdekkingskaart te gaan. Klik hier om naar de netwerkdekkingskaart van KPN te gaan: http://www.coveragechecker.nl
Is je vraag beantwoord?
Het doorschakelen naar een andere mobiel- of vast telefoonnummer is helaas niet mogelijk. Dit om te voorkomen dat de Robin Mobile SIM kaart wordt gebruikt als gratis telefooncentrale en/of doorschakeldienst. Bij de instellingen op de mobiele telefoon kunnen dan ook geen andere nummers worden in geprogrammeerd, anders dan de standaard doorschakeling naar je voicemail. Wil je geen doorschakeling naar je voicemail? Dan kun je deze eventueel helemaal uitzetten door naar 1 2 3 3 9 te bellen. Wanneer iemand je belt en je niet bereikbaar bent, dan kan er geen voicemail worden achtergelaten. Voicemail weer aanzetten kan weer door naar 1 2 3 3 1 te bellen.
Is je vraag beantwoord?
Robin Mobile maakt gebruik van de kwalitatief hoogwaardige mobiele netwerken van KPN en biedt bij de verschillende maand abonnementen verschillende datasnelheden aan. Dat is namelijk het enige verschil tussen de maand abonnementen. Welk maand abonnement het beste bij je past kun je heel eenvoudig bepalen op de pagina Maand abonnementen. Afhankelijk van wat je met je mobiele telefoon wilt doen biedt Robin Mobile verschillende maand abonnementen aan: Robin Entree, Robin Junior, Robin Gewoon Snel, Robin Super Snel, Robin Pijl Snel, Robin Klein Zakelijk, Robin Zakelijk en Robin Zakelijk Premium. Robin Entree heeft een maximale downloadsnelheid van 1,0 Mbps, Robin Junior een maximale downloadsnelheid van 5,0 Mbps, Robin Gewoon Snel een maximale downloadsnelheid van 10,0 Mbps, Robin Super Snel een maximale downloadsnelheid van 15,0 Mbps, Robin Pijl Snel een maximale downloadsnelheid van 25,0 Mbps, Robin Klein Zakelijk een maximale downloadsnelheid van 5,0 Mbps, Robin Zakelijk een maximale downloadsnelheid van 10,0 Mbps en Robin Zakelijk Premium een maximale downloadsnelheid van 25,0 Mbps. Wat je onderweg wilt doen met je mobiele telefoon bepaalt uiteindelijk welk maand abonnement het beste bij je past. Let op! Wanneer je je binnen een WiFi omgeving, bijvoorbeeld thuis of op kantoor bevindt, dan kun je uiteraard alle applicaties op je mobiele telefoon moeiteloos gebruiken.

Lees alles over het gebruik van de SIM kaart op de pagina Gebruik. Heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Ja, dat is mogelijk. Je kunt wisselen tussen de diverse Robin Mobile maand abonnementen. Sowieso kun je altijd ONBEPERKT je mobiel gebruiken zonder limiet in het aantal MB's, SMS en MINUTEN in Nederland & in andere EU-landen! Het verschil tussen de maand abonnementen zit alleen in de datasnelheid en je kunt maandelijks moeiteloos wisselen tussen de verschillende maand abonnementen. Wil je wisselen naar de Robin Zakelijk maand abonnementen, dan hebben we wel een geldige inschrijving bij de Kamer van Koophandel nodig. Wil je wisselen naar een hogere- of lagere datasnelheid dan kun je dit aangeven door je mobiele nummer en PUK code te sturen naar onze klantenservice via klantenservice@robinmobile.nl. Een aanpassing naar een hogere snelheid kunnen we al binnen 30 minuten voor je regelen. Een aanpassing naar een lagere snelheid gaat altijd pas in op de dag van de eerst volgende betaalde periode.  Wil je overstappen op de Robin Zakelijk maand abonnementen? Dan is dit uiteraard ook mogelijk. Ook dit kun je aangeven door contact op te nemen met onze klantenservice en/of een mail te sturen naar klantenservice@robinmobile.nl
Is je vraag beantwoord?
Het enige verschil tussen deze maand abonnementen is de datasnelheid. Want voor alle maand abonnementen geldt dat je ONBEPERKT je mobiel kunt gebruiken zonder een limiet in het aantal MB's, SMS en MINUTEN in Nederland & in andere EU-landen! Het maand abonnement Robin BEL & SMS biedt geen data.  Wat je dagelijks onderweg op je mobiele telefoon wilt doen bepaalt uiteindelijk wel welk maand abonnement het beste bij je past. Kortom, voor iedere gebruiker is het persoonlijke gebruik van de mobiele telefoon bepalend voor welk maand abonnement het beste bij je past. We helpen je graag de juiste keuze te maken en op de pagina Maand abonnementen kun je ook heel eenvoudig bepalen, welk maand abonnement het beste bij je past. 
Is je vraag beantwoord?
Wanneer je je binnen een WiFi-omgeving (bijvoorbeeld thuis of op kantoor) bevindt, dan kun je uiteraard alle applicaties op je mobiele telefoon moeiteloos gebruiken. Dit staat namelijk los van je mobiele internetverbinding. De mobiele internetverbinding en de geboden datasnelheden zijn alleen van belang wanneer je onderweg bent en je niet met een WiFi-netwerk verbonden bent.
Is je vraag beantwoord?
Nee, MMS wordt helaas sinds juni 2015 niet meer ondersteund. Inmiddels is MMS de afgelopen jaren volledig overgenomen door allerlei applicaties die sneller, gebruiksvriendelijker en gratis zijn. Voorbeelden hiervan zijn Whatsapp, Facebook, Twitter, Ping, etc. waarmee onder andere bestanden en foto's makkelijker en sneller verstuurd kunnen worden. Dat is de reden dat KPN ervoor gekozen heeft om MMS niet meer te ondersteunen op hun netwerk.
Is je vraag beantwoord?
Jazeker, dat is mogelijk. Wanneer je in het vervolg je maandbedrag vanaf een andere rekening wilt laten incasseren, dan kun je het nieuwe bankrekeningnummer eenvoudig wijzigen in je eigen MyRobin omgeving. Je dient dan ter verificatie een iDEAL transactie van €0,01 te doen en dan is binnen enkele minuten je bankrekeningnummer permanent gewijzigd. Wil je eenmalig het bedrag vanaf een ander bankrekeningnummer betalen omdat de automatische incasso niet is gelukt, dan kun je het bedrag via internetbankieren ook direct overmaken naar Robin Mobile. Je maakt dan het maandbedrag over op ABN AMRO rekeningnummer NL25ABNA0462550915 ten name van Robin Mobile Nederland, onder vermelding van je mobiele nummer. Let er wel op dat het bij overmaken via internetbankieren altijd 2 werkdagen duurt voordat Robin Mobile het bedrag op de rekening krijgt bijgeschreven en dat in het weekend transacties met internetbankieren niet worden verwerkt door de banken. Betalingen via iDEAL worden wel 24 uur per dag en 7 dagen per week, real-time verwerkt.
Is je vraag beantwoord?
Jazeker, het is mogelijk om je huidige mobiele nummer te vervangen door een nieuw mobiel nummer. De kosten hiervoor bedragen € 9,95. Voor het aanvragen van een nieuw mobiel nummer, stuur je een e-mail naar klantenservice@robinmobile.nl onder vermelding van je huidige mobiele nummer en je PUK code. Met deze informatie kunnen we je aanvraag sneller verwerken, zodat je al binnen een uur gebruik kunt maken van je nieuwe nummer. Hiervoor heb je geen nieuwe SIM kaart nodig. Je oude nummer komt definitief te vervallen.

 
Is je vraag beantwoord?
Dit is mogelijk. Wanneer je bijvoorbeeld voor een aantal maanden naar het buitenland gaat en geen gebruik maakt van je mobiele nummer, maar bij terugkomst er wel weer gebruik van wilt maken, dan kun je je mobiele nummer tijdelijk on-hold (pauze) zetten. Je betaalt dan niet je maandelijkse vaste kosten, maar vooraf een fee van € 4,95 per maand om je mobiele nummer beschikbaar te houden voor later. Dit is mogelijk voor een maximale periode van 6 maanden achter elkaar. Om dit te doen kun je contact opnemen met onze klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Dat klopt, we hebben ook maand abonnementen voor de zakelijke gebruikers. Je kunt je als zakelijke gebruiker aanmelden als je een inschrijving bij de Kamer van Koophandel hebt. Je profiteert met de Robin Zakelijk maand abonnementen onder andere van een duidelijke maandelijkse online factuur voor de kosten met daarbij de BTW-specificatie. Kortom, als zakelijke gebruiker heb je met de Robin Zakelijk maand abonnementen de zekerheid van een vast bedrag per maand betalen en een onbeperkt aantal MB's, SMS en MINUTEN in Nederland & in andere EU-landen gebruiken. Da's pas zekerheid! Je kunt ook probleemloos overstappen van het consumenten maand abonnement naar de Robin Zakelijke maand abonnementen. Neem hiervoor even contact op met onze klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Ja, dat kan. Als je nu al klant bent en je wilt overstappen naar een Robin Zakelijk maand abonnement, dan is dit heel snel geregeld. Hiervoor heb je een inschrijving bij de Kamer van Koophandel nodig en als je dit aan onze klantenservice doorgeeft, dan kunnen we dit met ingang van de eerstvolgende periode voor je in orde maken.
Is je vraag beantwoord?
Bij de consumenten maand abonnementen kun je alleen één overzicht krijgen van alle betaalde perioden. Bij de Robin Zakelijk maand abonnementen kan dit per periode of zelfs per maand worden geselecteerd, met een duidelijke BTW specificatie. Robin Mobile heeft hier een aparte facturatietool voor ontwikkeld die alleen voor de Robin Zakelijk maand abonnementen beschikbaar zijn. Daarnaast stelt de Belastingdienst eisen aan zakelijke maand abonnementen en zijn de Robin Zakelijk maand abonnementen afgestemd met de Belastingdienst op BTW-teruggave, etc.  
Is je vraag beantwoord?
Het gebruik van hotspot en het aanmaken daarvan op een mobiele telefoon, ook wel tethering genaamd, is gewoon toegestaan wanneer dit uitsluitend voor individueel gebruik is. Je mag je hotspot en daarmee samenhangende mobiele internetverbinding niet ter beschikking stellen aan derden of delen met andere gebruikers.Deze functionaliteit is inmiddels op veel telefoons aanwezig en staat in principe los van je SIM kaart. Let erop dat je na gebruik van de hotspot deze ook weer uitschakelt om excessief en/of extreem gebruik te voorkomen. Lees hierover meer op de pagina Gebruik.
Is je vraag beantwoord?
Bij je aanmelding verloopt de eerste betaling via iDEAL en op hetzelfde moment doen we ook de verificatie van je bankrekeningnummer. Omdat deze verificatie nodig is, is iDEAL de enige betaalmogelijkheid bij je aanmelding. Daarna verloopt de betaling voor de maandelijkse periode via automatische incasso zodat je nooit meer hoeft om te kijken naar je betaling. Telkens zes werkdagen voordat je betaalde periode afloopt doen we deze automatische incasso voor de volgende periode. Wil je dat het bedrag van een ander bankrekeningnummer wordt afgeschreven? Dan kun je eenvoudig je bankrekeningnummer wijzigen binnen je eigen MyRobin omgeving.
Is je vraag beantwoord?
Als klant heb je het recht de overeenkomst te ontbinden (herroepen) binnen 14 dagen nadat je de aanmelding bij Robin Mobile hebt gedaan. Dit zogenaamde herroepingsrecht of ontbindingsrecht is bij wet geregeld. Wil je binnen 14 dagen na aanmelding hiervan gebruik maken en heb je de SIM kaart nog niet geactiveerd, dan dien je hiervoor het speciale formulier in te vullen. Dit formulier kun je terugvinden in je MyRobin omgeving bij 'Mijn Gegevens' als bijlage van de Algemene Voorwaarden die daar als PDF-document staat. Op dit formulier tref je ook de instructies aan voor het versturen van het formulier. Heb je de SIM kaart al ontvangen? Dan kunnen de kosten van de SIM kaart helaas niet worden vergoed, omdat de verstuurde/ontvangen SIM kaart na opzegging waardeloos is geworden. 
Is je vraag beantwoord?
Als consument heb je het recht om binnen 14 dagen na je aanmelding de overeenkomst te herroepen, ook wel het ontbindingsrecht genoemd. Het speciale formulier hiervoor kun je terugvinden in je MyRobin omgeving bij 'Mijn Gegevens' als bijlage van de Algemene Voorwaarden die daar als PDF-document staat. Op dit formulier tref je ook de instructies aan voor het versturen van het formulier. Heb je de SIM kaart al ontvangen of is deze inmiddels verstuurd? Dan kunnen de kosten van de SIM kaart helaas niet worden vergoed, omdat de SIM kaart na opzegging waardeloos is geworden. 
Is je vraag beantwoord?
Er zijn meerdere oorzaken die ertoe kunnen leiden dat je een slechte internetverbinding of lage datasnelheid hebt. Deze oorzaken liggen veelal niet aan het mobiele netwerk maar worden veroorzaakt door het toestel zelf. Vandaar dat we je een aantal tips geven om uit te voeren zodat je snel weer kunt genieten van een goede datasnelheid:
 
 • Controleer als eerste of je de laatste softwareversie al hebt gedownload. Hier staan namelijk vaak de laatste provider updates in
 • Zet je toestel helemaal uit, verwijder zo mogelijk de SIM kaart uit je toestel en plaats deze na 10 minuten weer terug
 • Controleer of bij je mobiele data-instellingen de APN op portalmmm.nl staat. Zo niet, dan dien je deze instellingen zo nodig aan
 • Controleer of alle instellingen voor mobiel internet goed in je toestel staan en pas deze eventueel aan waar nodig
 • Wijzig eventueel handmatig de instellingen in je toestel aan de hand van deze link.
Bij elke aanpassing die je bij de instellingen doet, dien je daarna je toestel opnieuw op te starten om ervoor te zorgen dat de aanpassingen ook daadwerkelijk worden opgeslagen. In het scherm van je toestel dien je het teken 4G te zien.

Wat algemene tips! Zet regelmatig - bijvoorbeeld 's nachts - je toestel volledig uit. Wanneer je toestel langdurig aanstaat, kan het gebeuren dat de software vastloopt, wat een negatieve invloed kan hebben op de ontvangst. Wanneer je je toestel voor wat langere tijd uitzet, dan worden ook alle apps die gebruikmaken van je mobiele internetverbinding volledig afgesloten.

Helpen al deze aanwijzingen en tips niet, neem dan gerust contact op met de Klantenservice
Is je vraag beantwoord?
Als je wel gebruik hebt gemaakt van nummerbehoud dan wordt je SIM kaart automatisch geactiveerd zodra je huidige mobiele nummer naar Robin Mobile is overgezet. Net voordat je nummer wordt overgezet ontvang je hierover een SMS op je te behouden nummer. 

Als je geen gebruik hebt gemaakt van nummerbehoud dan dien je de SIM kaart zelf te activeren voor eerste gebruik. Dit doe je door in te loggen op je eigen  MyRobin omgeving op de website van Robin Mobile met de gegevens die je hebt ontvangen in de welkomstmail nadat je je hebt aangemeld. Nadat je bent ingelogd op je  MyRobin omgeving op de website van Robin Mobile dien je door middel van het ingeven van de PUK code de SIM kaart te activeren. Ongeveer 30 minuten daarna zal je SIM kaart geactiveerd zijn, dan kun je de SIM kaart in je telefoon doen en is deze klaar voor gebruik. 
Is je vraag beantwoord?
Dit probleem komt nogal eens voor als je mobiele telefoon langere tijd heeft aangestaan en wijst er vaak op dat de software is vastgelopen. Je kunt dit probleem veelal verhelpen door je mobiele telefoon helemaal uit te zetten, de SIM kaart te verwijderen en na 10 minuten weer terug te plaatsen. Start daarna je mobiele telefoon opnieuw op. In de meeste gevallen komt je internetverbinding dan weer volledig terug. Het is sowieso sterk aan te raden om je mobiele telefoon regelmatig voor wat langere tijd uit te zetten. 
Is je vraag beantwoord?
Dit probleem wordt veelal veroorzaakt doordat er verschillende applicaties tegelijkertijd op je mobiele telefoon actief zijn die van het mobiele internet gebruik maken. In de meeste gevallen kan dit probleem worden opgelost door je mobiele telefoon uit te zetten, de SIM kaart te verwijderen en na 10 minuten weer terug te plaatsen, start daarna je mobiele telefoon opnieuw op. In de meeste gevallen komt je internetverbinding dan weer volledig terug. Het is sowieso sterk aan te raden om je mobiele telefoon regelmatig voor wat langere tijd even uit te zetten. 
Is je vraag beantwoord?
Om een nieuw wachtwoord aan te vragen klik je bij het inloggen op je MyRobin omgeving op 'wachtwoord vergeten'. Er wordt dan binnen 10 minuten een nieuw wachtwoord verstuurd naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij je aanmelding. Je ontvangt dan een tijdelijk wachtwoord dat je direct dient aan te passen naar een eigen wachtwoord. Het is om veiligheidsredenen niet mogelijk om je nieuwe wachtwoord naar een alternatief e-mailadres te sturen.
Is je vraag beantwoord?
Het kan zijn dat je je recentelijk als ondernemer hebt aangemeld bij de Kamer van Koophandel en dat je gegevens nog niet zijn verwerkt in de landelijke database. We willen je in dit geval vragen om contact op te nemen met onze Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Het aanmaken van een hotspot op je mobiele telefoon is een hardware-functionaliteit die verder losstaat van je SIM kaart. Hoe je een hotspot aan kunt aanmaken zal dan ook per mobiele telefoon verschillen. Je dient hiervoor de handleiding van je mobiele telefoon te raadplegen om deze functionaliteit eventueel te gebruiken. 
Is je vraag beantwoord?
Nee, helaas is dit niet mogelijk omdat de datum van de automatische incasso voor de volgende periode afhankelijk is van het moment dat je de SIM kaart voor het eerst hebt geactiveerd.
Is je vraag beantwoord?
Bij aanmelding betaal je inderdaad al voor de eerste maand + de eenmalige kosten voor de SIM kaart. Je betaalde periode gaat echter pas van start op het moment dat de Robin Mobile SIM kaart is geactiveerd. Wanneer je nummerbehoud hebt aangevraagd, dan wordt je SIM kaart automatisch geactiveerd zodra je huidige mobiele nummer is overgezet op je Robin Mobile SIM kaart.  Op deze manier heb je ook geen dubbele kosten. 

Heb je geen gebruik gemaakt van nummerbehoud dan dien je zelf je SIM kaart te activeren op je eigen MyRobin omgeving op de website van Robin Mobile.
Is je vraag beantwoord?
Bij aanmelding betaal je inderdaad al voor de eerste maand + de eenmalige kosten voor de SIM kaart. Je betaalde periode gaat echter pas van start op het moment dat de Robin Mobile SIM kaart is geactiveerd. Wanneer je nummerbehoud hebt aangevraagd, dan wordt je SIM kaart automatisch geactiveerd zodra je huidige mobiele nummer is overgezet op je Robin Mobile SIM kaart. Heb je geen nummerbehoud aangevraagd? Dan dien je zelf de SIM kaart te activeren op het moment dat het je uitkomt. Pas als je de SIM kaart activeert gaat je al betaalde periode van start.
Is je vraag beantwoord?
Bij aanmelding betaal je eenmalig via een iDEAL-transactie. Zodra je de SIM kaart activeert, gaat je betaalde periode van start. Zes (6) werkdagen voordat je betaalde periode afloopt, doen we de automatische incasso voor de volgende periode van een maand. De datum van de incasso hangt dus af van de datum waarop je de SIM kaart hebt geactiveerd. Helaas is deze incassodatum daardoor niet te wijzigen.
Is je vraag beantwoord?
Allereerst heten we je dan uiteraard van harte welkom bij Robin Mobile. Je dient nu naar de pagina Maand abonnementen te gaan om je gewenste maand abonnement te kiezen en dit direct te koppelen aan de SIM kaart die je bij Primera hebt aangeschaft. Bij de aanmelding vink je aan, "Ja, ik heb al een Robin Mobile SIM pakket gekocht". Er wordt dan gevraagd om het (tijdelijke) mobiele nummer + SIM kaart nummer (ICCID) dat je kunt terugvinden in het SIM pack dat je hebt aangeschaft bij één van de Primera winkels. Op dat moment wordt direct je SIM kaart gekoppeld aan het maand abonnement dat je hebt gekozen.
Is je vraag beantwoord?
Bij aanmelding voldoe je de eerste betaling via iDEAL. Het bankrekeningnummer dat je gebruikt met de iDEAL-betaling zal daarna worden gebruikt om de automatische incasso voor een volgende periode van een maand te doen. Zes (6) werkdagen voordat je betaalde periode afloopt, doen we de incasso voor de volgende periode van een maand. Wanneer je de automatische incasso vanaf een andere bankrekening wilt laten doen, dan kun je je bankrekeningnummer ten allen tijden wijzigen in je MyRobin omgeving bij Mijn Gegevens.
Is je vraag beantwoord?
Met Robin Entree ontvang je een ONBEPERKT aantal MB'S, SMS & MINUTEN in Nederland. De datasnelheid die je ontvangt met Robin Entree is maximaal 1,0 Mbps en is geschikt voor apps zoals WhatsApp, Twitter en Facebook. Ook kun je prima mailen en browsen. Let er wel op dat ook het maand abonnement Robin Entree een Fair Use Policy kent. Klik hier voor een overzicht van wat er mogelijk is met Robin Entree.
Is je vraag beantwoord?
Met Robin Junior ontvang je een ONBEPERKT aantal MB'S, SMS & MINUTEN in Nederland. De datasnelheid die je ontvangt met Robin Junior is maximaal 5,0 Mbps en is geschikt voor apps zoals WhatsApp, Twitter en Facebook. Ook kun je prima mailen en browsen. Robin Junior kan eventueel ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld het bekijken van streaming video en het gebruik van YouTube. Dan heb je echter wel een lage videokwaliteit. Let er wel op dat ook het maand abonnement Robin Junior een Fair Use Policy kent. Klik hier voor een overzicht van wat er mogelijk is met Robin Junior.
 
Is je vraag beantwoord?
Robin Mobile is te bereiken via de Live Chat, e-mail en Facebook. Kijk voor meer informatie op onze pagina Contact.
Is je vraag beantwoord?
Op de pagina Bewindvoerders en budgetbeheerders staat veel nuttige informatie voor bewindvoerders en budgetbeheerders en voor mensen die onder bewind- of budgetbeheer vallen. 
Is je vraag beantwoord?
Je kunt natuurlijk in het buitenland gewoon gebruik maken van de SIM kaart en je telefoon, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat of wanneer je gaat reizen. Je maakt dan gebruik van de zogenaamde roaming-diensten van Robin Mobile. Ben je vaak in het buitenland, dan is dat uiteraard ook geen probleem en kun je onbezorgd gebruik maken van de roaming-diensten.
Je dient echter normaal gesproken het merendeel van je tijd in Nederland te verblijven, te wonen en gebruik te maken van het mobiele netwerk hier. Het is dan ook niet toegestaan de SIM kaart continu permanent of semi-permanent buiten Nederland te gebruiken. We adviseren je in dat geval een SIM kaart aan te schaffen in het land waar je permanent of semi-permanent verblijft. 
Is je vraag beantwoord?
Je kunt natuurlijk gewoon in het buitenland gebruikmaken van de SIM kaart en je telefoon, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat of wanneer je gaat reizen. Je maakt dan gebruik van de zogenaamde roaming-diensten van Robin Mobile. Ben je vaak in het buitenland, dan is dat uiteraard ook geen probleem en kun je onbezorgd gebruikmaken van de roaming-diensten.
Je dient echter normaal gesproken het merendeel van je tijd in Nederland te verblijven, te wonen en gebruik te maken van het mobiele netwerk hier. Het is dan ook niet toegestaan de SIM kaart continu permanent of semi-permanent buiten Nederland te gebruiken. We adviseren je in dat geval een SIM kaart aan te schaffen in het land waar je permanent of semi-permanent verblijft. 
Is je vraag beantwoord?
Wanneer je in het buitenland woont of de gehele of vrijwel de gehele maand in het buitenland verblijft, dan is het niet toegestaan de SIM kaart hier permanent of semi-permanent in het buitenland te gebruiken. Het is namelijk niet toegestaan de SIM kaart continu permanent of semi-permanent buiten Nederland te gebruiken. We adviseren je in dat geval een SIM kaart aan te schaffen in het land waar je permanent of semi-permanent verblijft.
Is je vraag beantwoord?
Wanneer je in het buitenland woont of de gehele of vrijwel de gehele maand in het buitenland verblijft, dan is het niet toegestaan de SIM kaart permanent of semi-permanent in het buitenland te gebruiken. Het is namelijk niet toegestaan de SIM kaart continu permanent of semi-permanent buiten Nederland te gebruiken. We adviseren je in dat geval een SIM kaart aan te schaffen in het land waar je permanent of semi-permanent verblijft.
Is je vraag beantwoord?
Wanneer je mobiele internet in het buitenland niet werkt, ondanks dat je EXTRA TEGOED  hebt, dan kan het zijn dat er iets niet juist staat bij de instellingen in je telefoon. Dit kun je eenvoudig aanpassen door de onderstaande stappen te doorlopen.

Heb je een iPhone, loop dan deze instellingen na (en eventeel aanpassen) aan de hand van de volgende stappen:
 • Ga naar het Startscherm.
 • Kies Instellingen.
 • Kies Mobiel netwerk.
 • Als Mobiele data uitgeschakeld is, schakel Mobiele data in.
 • Opties mobiele data (roaming UIT) klik hierop om door te gaan naar volgende stap
 • Kies bij Gesprekken en Data voor 4G
 • Dataroaming AAN
 • Schakel EU internet UIT
 • Kies Mobiel datanetwerk.
 • Vul bij Mobiele Data bij APN portalmmm.nl in.
 • Bij Gebruikersnaam, voer niets in.
 • Bij Wachtwoord, voer niets in.
 • Kies Terug.
 • Daarna het toestel uit- en weer aanzetten om de instellingen op te slaan

Heb je een Android telefoon, loop dan deze instellingen na (en eventueel aanpassen) aan de hand van de volgende stappen:
 • Ga naar Instellingen
 • Kies Meer netwerken
 • Kies daarna Mobiele netwerken
 • Schakel Mobiele gegevens in
 • Vul bij APN portalmmm.nl in
 • Schakel Roaming in
 • Ga terug naar Mobiele netwerken
 • Kies daar voor LTE of 4G
 • Sla de instellingen op

Heb je een Windows telefoon, loop dan deze instellingen na (en eventueel aanpassen) aan de hand van de volgende stappen:
 • Ga naar Instellingen
 • Kies Meer netwerken
 • Kies daarna Mobiele netwerken
 • Schakel Mobiele gegevens in
 • Vul bij APN portalmmm.nl in
 • Schakel Roaming in
 • Ga terug naar Mobiele netwerken
 • Kies daar voor LTE of 4G
 • Sla de instellingen op
Is je vraag beantwoord?
Wil je vanuit het buitenland EXTRA TEGOED aanschaffen, dan kun je dit doen vanuit de Robin Mobile app. Een andere mogelijkheid is om in te loggen op je eigen MyRobin omgeving vanaf een computer. Maar het makkelijkste is om een SMS met de tekst “EXTRA” te sturen naar 7171. Binnen 20 minuten staat er dan € 14,95 aan EXTRA TEGOED op je telefoon. Let er op dat je per SMS maar 1x per dag EXTRA TEGOED kunt aanschaffen.
Is je vraag beantwoord?
Ja, het is mogelijk om in de meeste landen ter wereld gebruik te maken van het mobiele internet. Let er wel op dat de kwaliteit van het mobiele internet sterk per land kan wisselen. We hebben in Nederland kwalitatief hoogwaardige netwerken die tot de beste ter wereld behoren. Omdat de kwaliteit van de mobiele netwerken in het buitenland sterk wisselt, kunnen helaas geen garanties gegeven worden voor behaalde datasnelheden. Wil je in het buitenland gebruik maken van internet, dan adviseren we je de tips die we je hierover geven goed te lezen. Deze tips kun je terugvinden op de pagina EXTRA TEGOED Voor het gebruik van de SIM kaart in het buitenland gelden extra voorwaarden die je kunt nalezen op de pagina Gebruik
Is je vraag beantwoord?
Om naar het buitenland, onder andere buiten de EU, te kunnen SMS’en of bellen heb je EXTRA TEGOED nodig. Daarmee SMS of bel je heel voordelig naar elke bestemming ter wereld. EXTRA TEGOED kun je eenvoudig aanschaffen door in te loggen op je eigen MyRobin omgeving of door naar de Robin Mobile app te gaan en aan te geven dat je EXTRA TEGOED wilt aanschaffen. Dit kan voor een bedrag tussen € 9,95 en € 49,95. Maar het makkelijkste is om een SMS met de tekst “EXTRA” te sturen naar 7171. EXTRA TEGOED van € 14,95 kun je per SMS 1x per dag aanschaffen en je maximale saldo mag € 150,- zijn. De tarieven voor het SMS’en of bellen naar het buitenland buiten de EU vind je op EXTRA TEGOED .
Is je vraag beantwoord?
Om in het buitenland, buiten de EU, te kunnen SMS’en of bellen heb je EXTRA TEGOED nodig. Daarmee SMS of bel je heel voordelig in elk land ter wereld. Vooral belangrijk als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. EXTRA TEGOED kun je eenvoudig aanschaffen door in te loggen op je eigen MyRobin omgeving of door naar de Robin Mobile app te gaan en aan te geven dat je EXTRA TEGOED wilt aanschaffen. Dit kan voor een bedrag tussen € 9,95 en € 49,95. Maar het makkelijkste is om een SMS met de tekst “EXTRA” te sturen naar 7171. EXTRA TEGOED van € 14,95 kun je per SMS 1x per dag aanschaffen en je maximale saldo mag € 150,- zijn. Let op! Wil je vanuit het buitenland EXTRA TEGOED aanschaffen? Dan kun je dit alleen doen vanuit de Robin Mobile app wanneer je lokaal met een Wi-Fi netwerk verbonden bent. Een andere mogelijkheid is om in te loggen op je eigen MyRobin omgeving vanaf een computer. Maar het makkelijkste is om een SMS met de tekst “EXTRA” te sturen naar 7171. De tarieven voor het SMS’en of bellen in het buitenland buiten de EU vind je op BUITENLAND .
Is je vraag beantwoord?
In het buitenland ben je te bereiken op hetzelfde mobiele nummer als waarop je in Nederland te bereiken bent. Dus zonder toevoegingen. Let op! Als je in het buitenland buiten de EU op je mobiele nummer gebeld wordt, betaal je zelf een deel van de kosten. De persoon die jou belt, kan namelijk niet altijd weten waar je je bevindt en betaalt alleen de kosten binnen Nederland. Je kunt in het buitenland buiten de EU dan ook alleen gebeld worden als je voldoende EXTRA TEGOED  hebt. De gesprekskosten van Nederland naar het land waar je je bevindt, worden automatisch van je EXTRA TEGOED afgeschreven.
Is je vraag beantwoord?
Het versturen van een SMS bericht gaat op dezelfde manier als in Nederland. Buiten de EU is dit alleen mogelijk als je voldoende EXTRA TEGOED  hebt. De kosten voor het versturen van een SMS worden automatisch van je EXTRA TEGOED afgeschreven.
Is je vraag beantwoord?
 1. Toets 00 of +, gevolgd door de landencode van het land waar je naartoe wilt bellen.
 2. Toets het netnummer zonder de eerste 0.
 3. Toets het abonneenummer.
 4. Druk op de beltoets.
De verbinding wordt nu tot stand gebracht. Voor een volledig overzicht van alle internationale bestemmingen en de bijbehorende tarieven ga je naar BUITENLAND .
Is je vraag beantwoord?
Soms komt het voor dat er geen roaming-overeenkomst is met bepaalde mobiele aanbieders in bepaalde landen buiten de EU. Je kunt dan waarschijnlijk wel op een andere manier bellen vanuit dat land. Je gaat dan als volgt te werk. Je wilt bijvoorbeeld naar iemand in Nederland bellen met het nummer 06-12345678. Toets dan *100* direct gevolgd door het nummer 31612345678. Toets vervolgens op de beltoets. De verbinding wordt dan verbroken en je wordt 'teruggebeld' door de persoon die je wilt bellen. De kosten van het gesprek zijn gewoon voor jou en niet voor degene die je belt. Als dit niet lukt, kun je in plaats van 31 ook gewoon het hele 10 cijferige telefoonnummer 06-12345678 invullen en daarna de beltoets gebruiken.
Is je vraag beantwoord?
Buiten de EU betaal je € 1,99 per MB voor mobiel internet. Dat is heel veel geld, dat ook aan Robin Mobile wordt berekend door de buitenlandse providers, dus zorg er vooral voor dat je mobiel internet altijd uit hebt staan zodra je de grens over gaat. Maak zoveel mogelijk gebruik van de (gratis) WiFi-netwerken die tegenwoordig vrijwel overal beschikbaar zijn. Lees ook de tips die we je geven over gebruik van het mobiele internet in het buitenland op de pagina BUITENLAND .
Is je vraag beantwoord?
Dit is per land en per mobiele aanbieder in dat land verschillend. De kwaliteit en de capaciteit van mobiele netwerken in het buitenland kunnen sterk wisselen. Omdat we geen invloed hebben op de kwaliteit en de capaciteit van buitenlandse netwerken kunnen er geen garanties worden gegeven voor het behalen van een bepaalde datasnelheid of netwerkdekking. Het is dan ook niet mogelijk om, net als in Nederland, een standaard maximale downloadsnelheid aan te geven.
Is je vraag beantwoord?
Om in het buitenland buiten de EU mobiel te kunnen internetten, heb je EXTRA TEGOED  nodig. EXTRA TEGOED kun je eenvoudig aanschaffen door in te loggen op je eigen MyRobin omgeving of door naar de Robin Mobile app te gaan en aan te geven dat je EXTRA TEGOED wilt aanschaffen. Dit kan voor een bedrag tussen € 9,95 en € 49,95. Maar het makkelijkste is om een SMS met de tekst “EXTRA” te sturen naar 7171. EXTRA TEGOED van € 14,95 kun je per SMS 1x per dag aanschaffen en je maximale saldo mag € 150,- zijn. Let op! Wil je vanuit het buitenland EXTRA TEGOED aanschaffen? Dan kun je dit alleen doen vanuit de Robin Mobile app wanneer je lokaal met een Wi-Fi-netwerk verbonden bent. Een andere mogelijkheid is om in te loggen op je eigen MyRobin omgeving vanaf een computer. Maar het makkelijkste is om een SMS met de tekst “EXTRA” te sturen naar 7171. De tarieven voor mobiel internetten in het buitenland buiten de EU vind je op de pagina BUITENLAND .

Trefwoorden: mobiel internet buitenland, internetten in het buitenland, internetten buitenland

Is je vraag beantwoord?
Wanneer je in het buitenland bent is het niet mogelijk om NEED 4 SPEED aan te schaffen.
Is je vraag beantwoord?
Wanneer je in het buitenland bent is het niet mogelijk om NEED 4 SPEEDte gebruiken.
Is je vraag beantwoord?
EXTRA TEGOED is een soort prepaid tegoed dat je van tevoren en op elk gewenst moment kunt aanschaffen. EXTRA TEGOED  heb je nodig als je gebruik wilt maken van de volgende diensten:
 
 • Bellen, SMS'en en internetten in het buitenland en buiten de EU
 • Bellen en SMS'en vanuit Nederland naar het buitenland
 • Bellen en SMS'en naar 0900- & 0909-premium- en servicenummers
Wil je weten wat de kosten zijn voor deze diensten die je betaalt vanuit je EXTRA TEGOED? Of wil je weten hoe het werkt? Ga dan naar de pagina EXTRA TEGOED waar je een volledig overzicht aantreft van de kosten en informatie vindt over het gebruik van EXTRA TEGOED.
Is je vraag beantwoord?
Je kunt het saldo van je EXTRA TEGOED vanuit binnen- en buitenland op 3 manieren opvragen. Door * 1 0 1 # in te toetsen op je mobiele telefoon, krijg je binnen enkele seconden het saldo op het scherm van je mobiele telefoon te zien. Maar je kunt ook inloggen op je eigen MyRobin omgeving. Daar tref je een overzicht aan van het saldo van je EXTRA TEGOED en daarnaast vind je daar een overzicht van het gebruik van het EXTRA TEGOED . De derde manier is door naar de Robin Mobile app op je mobiele telefoon te gaan en deze te openen. 
Is je vraag beantwoord?
Je kunt heel eenvoudig het EXTRA TEGOED aanschaffen binnen je eigen MyRobin omgeving of door een SMS met de tekst “EXTRA” te sturen naar 7171. Bijvoorbeeld voordat je op vakantie gaat. Per dag kun je per SMS maximaal 1x EXTRA TEGOED van € 14,95 aanschaffen. Het is ook mogelijk om dit via de Robin Mobile app te doen. EXTRA TEGOED aanschaffen via MyRobin of via de Robin Mobile app kun je doen voor bedragen tussen de € 9,95 en € 49,95. In alle gevallen wordt het EXTRA TEGOED binnen 15 minuten bijgeschreven. Het bedrag van € 14,95 wordt via automatische incasso van je rekening afgeschreven op het moment dat je € 14,95 via SMS aanschaft. Wanneer je het EXTRA TEGOED via MyRobin of de Robin Mobile app aanschaft dien je het bedrag door middel van een iDeal-transactie te voldoen. Dit EXTRA TEGOED kun je dit meerdere malen per dag aanschaffen.
Is je vraag beantwoord?
Je kunt je saldo van EXTRA TEGOED vanuit binnen- en buitenland op 3 manieren opvragen. Door * 1 0 1 # in te toetsen op je mobiele telefoon, krijg je binnen enkele seconden het saldo op het scherm van je mobiele telefoon te zien. Maar je kunt ook inloggen op je eigen MyRobin omgeving. Daar tref je een overzicht aan van het saldo van je EXTRA TEGOED en daarnaast vind je daar een overzicht van het gebruik van het EXTRA TEGOED. De derde manier is door naar de Robin Mobile app op je mobiele telefoon te gaan en deze te openen. 
Is je vraag beantwoord?
Je EXTRA TEGOED is onbeperkt houdbaar. Je hoeft dit tegoed dus niet voor een bepaalde datum te gebruiken. We adviseren je dan ook om direct als je je SIM kaart activeert, EXTRA TEGOED aan te schaffen. Dit kun je heel eenvoudig doen via MyRobin of de gratis app. Let op: bij opzegging of bij overstap naar een andere provider komt eventueel resterend EXTRA TEGOED te vervallen, dus zorg ervoor dat je dit voor die tijd verbruikt. 
Is je vraag beantwoord?
Het maximale saldo EXTRA TEGOED dat op je mobiele telefoon kan staan, is € 150,-. Deze limiet is ingesteld voor je eigen bescherming en veiligheid. Want mocht je onverhoopt je mobiele telefoon verliezen of wordt hij gestolen, dan kan nooit méér worden verbruikt dan het bedrag dat op dat moment in het EXTRA TEGOED staat.
Is je vraag beantwoord?
Om naar speciale (0900) premium- of servicenummers te kunnen SMS’en of bellen heb je EXTRA TEGOED nodig. EXTRA TEGOED kun je eenvoudig aanschaffen door in te loggen op je eigen MyRobin omgeving of door naar de Robin Mobile app te gaan en aan te geven dat je EXTRA TEGOED wilt aanschaffen. Dit kan voor een bedrag tussen € 9,95 en € 49,95. Maar het makkelijkste is om een SMS met de tekst “EXTRA” te sturen naar 7171. EXTRA TEGOED van € 14,95 kun je per SMS 1x per dag aanschaffen en je maximale saldo kan € 150,- zijn. De tarieven voor het bellen of SMS’en naar speciale servicenummers vind je op EXTRA TEGOED.
Is je vraag beantwoord?
 1. Toets 00 of +, gevolgd door de landencode.
 2. Toets het netnummer zonder de eerste 0.
 3. Toets het abonneenummer.
 4. Druk op de beltoets.
De verbinding wordt nu tot stand gebracht. Voor een volledig overzicht van alle internationale bestemmingen en de bijbehorende tarieven ga je naar de pagina BUITENLAND.
Is je vraag beantwoord?
Speciale premium- of servicenummers zijn veelal commerciële, betaalde SMS diensten of telefoonnummers die je kunt SMS’en of bellen en die een commercieel belang/doel hebben. De nummers zijn veelal 0900-nummers. Je moet hierbij denken aan commerciële nummers voor bijvoorbeeld amusement, nieuws, file-informatie, voting, etc. De tarieven hiervoor worden door de aanbieder van deze premium- of servicenummers zelf bepaald en niet door Robin Mobile. Ook betaal je geen extra toeslag voor het SMS'en en bellen naar dergelijke nummers. Lees meer hierover op de pagina EXTRA TEGOED
Is je vraag beantwoord?
Een Fair Use Policy wordt gebruikt door alle aanbieders van telecommunicatiediensten. Zo hebben aanbieders van vaste internetaansluitingen, maar ook aanbieders van TV en mobiele aanbieders, allemaal een Fair Use Policy. Meestal worden deze vermeld in de algemene voorwaarden. Fair Use betekent eigenlijk dat er voorwaarden zijn gesteld aan het gebruik van de diensten en dat dit eerlijk, redelijk en normaal gebruik dient te zijn.
Is je vraag beantwoord?
Een Fair Use Policy is er om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de aangeboden diensten kan worden gegarandeerd aan alle gebruikers van deze diensten en ook om die kwaliteit te bewaken. Maar een Fair Use Policy dient ook om eventueel de beschikbare capaciteit te kunnen garanderen aan alle klanten en om oneigenlijk gebruik te voorkomen.
Is je vraag beantwoord?

Een Fair Use Policy dient om de integriteit/betrouwbaarheid van het mobiele netwerk te bewaken en congestie te voorkomen. Mobiele netwerken zitten technisch anders in elkaar dan een vast netwerk en daarom geldt bij alle aanbieders van mobiele diensten een Fair Use Policy voor het gebruik van het mobiele netwerk. Maar een Fair Use Policy dient ook om eventueel de beschikbare capaciteit te kunnen garanderen aan alle klanten en om oneigenlijk gebruik te voorkomen.
Is je vraag beantwoord?
Ja, je kunt NEED 4 SPEED aanschaffen vanuit de app of je MyRobin omgeving. Je hebt dan in stappen van een week, met een maximum verbruik van 2.000 MB (2GB) weer een hogere datasnelheid. Je kunt NEED 4 SPEED onbeperkt aanschaffen.
Is je vraag beantwoord?
Ja, je kunt NEED 4 SPEED aanschaffen vanuit de app of je MyRobin omgeving. Je hebt dan in stappen van een week, met een maximum verbruik van 2.000 MB (2GB), weer een hogere datasnelheid. je kunt NEED 4 SPEED onbeperkt aanschaffen.
Is je vraag beantwoord?
De abonnementen die we aanbieden, zijn bedoeld voor mobiel bellen, SMS’en en internetten. Het gebruik als data-only abonnement (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement.
Is je vraag beantwoord?
Het gebruik in een router of modem als data-only abonnement (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement.
Is je vraag beantwoord?
Nee, dat is niet toegestaan. Mobiele netwerken zitten technisch anders in elkaar dan het vaste netwerk of TV aansluitingen. Mobiele netwerken zijn dan ook niet bedoeld en berekend op het langdurig openstaan van de mobiele internetverbinding op een maximale datasnelheid, veroorzaakt door bijvoorbeeld gebruik als vaste internetaansluiting of als TV aansluiting. Het gebruik als data-only abonnement (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement.
Is je vraag beantwoord?
Het is niet toegestaan om in Nederland of in het buitenland het abonnement of de mobiele internetverbinding met meerdere mensen te delen, ook niet als tijdelijke oplossing. De abonnementen zijn uitsluitend bedoeld voor individueel gebruik en mogen niet met meerdere mensen worden gedeeld, ook niet via de hotspot op de mobiele telefoon.
Is je vraag beantwoord?
Ja, het is toegestaan de hotspot op je telefoon te gebruiken om zodoende bijvoorbeeld met je laptop gebruik te maken van je mobiele internetverbinding. Het is niet toegestaan om je hotspot te delen met anderen. Het abonnement en de SIM kaart zijn uitsluitend bedoeld voor individueel gebruik en mogen niet met anderen gedeeld worden, ook niet via de hotspot op je telefoon.
Is je vraag beantwoord?
Nee, het is niet toegestaan om je hotspot te delen met anderen, zodat deze gebruik kunnen maken van je mobiele internetverbinding. Het abonnement en de SIM kaart zijn uitsluitend bedoeld voor individueel gebruik en mogen niet met anderen gedeeld worden, ook niet via de hotspot op je telefoon.
Is je vraag beantwoord?
Wanneer je langdurig en intensief van het internet gebruik wilt maken in Nederland of in het buitenland, dan dien je hiervoor gebruik te maken van een vaste internetverbinding of een WiFi-netwerk. De mobiele netwerken in binnen- en buitenland zijn niet geschikt en bedoeld om intensief en langdurig open te staan, als ware het een continu open internetverbinding. Het gebruik als data-only abonnement in het buitenland (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers mogen worden gebruikt als data-only abonnement.
Is je vraag beantwoord?
Zoals de term 'mobiel abonnement' al zegt, zijn mobiele abonnementen bedoeld om mobiel te kunnen bellen, SMS’en en internetten. Dat is ook het gebruik dat we van je mogen verwachten. Een mobiele abonnementen is niet bedoeld om uitsluitend op één locatie te worden gebruikt zodat deze kan dienen als vervanging of als alternatief voor een vaste internetverbinding of een WiFi-netwerk. 
Is je vraag beantwoord?
Nee, het is niet toegestaan om de SIM kaart als alternatief of als vervanging van een WiFi-netwerk te gebruiken. Het mobiele netwerk is hier niet voor bedoeld en niet op berekend. Wil je intensief en langdurig gebruik maken van het internet, dan dien je gebruik te maken van WiFi-netwerken. Zorg er wel voor dat je gebruik maakt van beveiligde WiFi-netwerken. 
Is je vraag beantwoord?
Het is niet toegestaan de mobiele internetverbinding open te zetten op een hoge of maximale datasnelheid. Hierdoor ontstaat een continu open internetverbinding en dat kan problemen veroorzaken op het mobiele netwerk. Ook kun je hiermee het gebruik van het mobiele netwerk voor anderen beperken of zelfs onmogelijk maken.
Is je vraag beantwoord?
Het is niet toegestaan de SIM kaart in een auto te gebruiken als WiFi-hotspot zodat anderen gebruik kunnen maken van deze WiFi-hotspot. Het gebruik als data-only abonnement (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers mogen worden gebruikt als data-only abonnement.
Is je vraag beantwoord?
Om de integriteit/betrouwbaarheid van het mobiele netwerk te bewaken en congestie te voorkomen, hebben we een Fair Use Policy voor het gebruik van de SIM kaart. Alle mobiele providers hebben een Fair Use Policy, zodat men problemen op het mobiele netwerk kan voorkomen. De Fair Use Policy is er ook op gericht om ervoor te zorgen dat iedereen onbezorgd gebruik kan maken van het mobiele netwerk.
Is je vraag beantwoord?
De meest voorkomende oorzaak van het langdurig openstaan van de mobiele internetverbinding is dat (streaming) apps of de hotspot na gebruik niet worden afgesloten. Hierdoor draaien deze op de achtergrond door, zonder dat je er erg in hebt. We adviseren je dan ook om regelmatig alle apps en je hotspot na gebruik af te sluiten. 
Is je vraag beantwoord?
Wanneer je excessief gebruik maakt van de SIM kaart of wanneer we zien dat je mobiele internetverbinding langdurig openstaat op een hoge of maximale datasnelheid, dan sturen we je hierover een e-mailnotificatie om je daarop attent te maken. De oorzaak kunnen we echter niet zien, maar deze kun je zelf meestal wel zien in je telefoon bij Gegevensgebruik.
Is je vraag beantwoord?
In de gratis Robin Mobile app kun je een pushbericht ontvangen bij excessief gebruik, plus de melding dat je datasnelheid wordt aangepast. Dit doen we om je erop attent te maken dat je de Fair Use Policy hebt bereikt en je datasnelheid kan worden aangepast.
Is je vraag beantwoord?
Het is niet toegestaan de SIM kaart te gebruiken om op een vaste locatie een eigen WiFi-netwerk op te zetten. Mobiele netwerken zitten technisch anders in elkaar dan het vaste netwerk en mobiele netwerken zijn niet bedoeld en er ook niet op berekend om gebruikt te worden als een eigen WiFi-netwerk op een vaste locatie. Het gebruik als data-only abonnement (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement.
Is je vraag beantwoord?
Het is niet toegestaan de SIM kaart tijdelijk en alleen te gebruiken voor een vakantie in het buitenland. Er dient primair gebruik te worden gemaakt van het mobiele netwerk in Nederland. Permanent, semi-permanent en uitsluitend gebruik in het buitenland van de SIM kaart is dan ook helaas niet toegestaan. Zie hiervoor de EU 'Roam-like-Home' verordening. Het gebruik als data-only abonnement in het buitenland (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is ook niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement.
Is je vraag beantwoord?
Nee, de SIM kaart mag in het buitenland alleen gebruikt worden in een mobiele telefoon. Dit om de integriteit/beschikbaarheid van het mobiele netwerk in het buitenland in stand te houden en congestie te voorkomen. Wil je langdurig en intensief gebruik maken van het internet in het buitenland, dan dient er gebruik te worden gemaakt van WiFi-netwerken. Het gebruik als data-only abonnement in het buitenland (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement.
Is je vraag beantwoord?
Nee, het is niet toegestaan de SIM kaart te gebruiken als alternatief of als vervanging voor een WiFi-netwerk. Dit om de integriteit/betrouwbaarheid van het mobiele netwerk in het buitenland in stand te houden en congestie te voorkomen. Wil je langdurig en intensief gebruik maken van het internet in het buitenland, dan dient er gebruik te worden gemaakt van WiFi-netwerken.
Is je vraag beantwoord?
Het is niet toegestaan de SIM kaart te gebruiken op een vaste locatie als eigen WiFi-netwerk in het buitenland. Mobiele netwerken zitten ook in het buitenland technisch anders in elkaar dan het vaste netwerk en mobiele netwerken zijn niet bedoeld en er niet op berekend om gebruikt te worden als een eigen WiFi-netwerk op een vaste locatie. Het gebruik als data-only abonnement in het buitenland (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement.
Is je vraag beantwoord?
Nee, het is niet toegestaan de SIM kaart voor langere tijd en/of uitsluitend te gebruiken als vaste internetverbinding of als eigen WiFi-netwerk. Je dient hiervoor een vaste internetverbinding te gebruiken of een SIM kaart aan te schaffen in het land waar je langdurig verblijft. Het gebruik als data-only abonnement in het buitenland (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement.
Is je vraag beantwoord?
De EU 'Roam-like-Home' verordening bepaalt niet alleen dat er geen extra kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon binnen de EU meer zijn, maar ook dat we je actief moeten informeren wanneer er - tegen de voorwaarden in - intensief en/of excessief gebruik wordt gemaakt van de mobiele telefoon in het buitenland. Na ontvangst van een dergelijke SMS is het aan te raden om na te gaan waardoor het probleem wordt veroorzaakt, om herhaling te voorkomen.
Is je vraag beantwoord?
Ja, je datasnelheid kan worden aangepast bij herhaaldelijk intensief en/of excessief gebruik van de SIM kaart in het buitenland. In extreme gevallen kan zelfs je dataverbinding worden geblokkeerd om problemen op de buitenlandse mobiele netwerken te voorkomen. 
Is je vraag beantwoord?
Op zich is dat geen probleem, wanneer er sprake is van redelijk en normaal gebruik in het buitenland. Wil je het abonnement gebruiken als lokale vaste internetverbinding, dan is dat niet toegestaan. Hiervoor dien je lokaal een SIM kaart aan te schaffen of een vaste internetverbinding of een WiFi-netwerk te gebruiken.
Is je vraag beantwoord?
In Nederland kennen we hoogwaardige netwerken met over het algemeen ook een hoge capaciteit. De netwerken in het buitenland zijn veelal niet te vergelijken met de kwalitatief hoogwaardige netwerken in Nederland. We hebben helaas geen invloed op de kwaliteit en de capaciteit van buitenlandse mobiele netwerken. Vandaar dat het gebruik van buitenlandse netwerken aan extra voorwaarden is gebonden om problemen te voorkomen.
Is je vraag beantwoord?
Omdat mobiele netwerken technisch anders in elkaar zitten dan een vast netwerk gelden er andere voorwaarden dan bij een vaste internetaansluiting of TV aansluiting. Deze spelregels en voorwaarden zijn er om de integriteit, betrouwbaarheid van het mobiele netwerk te bewaken en congestie te voorkomen, zowel in Nederland maar zeker ook in het buitenland.
Is je vraag beantwoord?
Het kan zijn dat je telefoon voorzien is van een SIM lock. Dit is een digitaal slot waardoor je niet direct gebruik kunt maken van je Robin Mobile SIM kaart. Om te controleren of je mobiele telefoon is voorzien van een SIM lock, plaats je de SIM kaart in je mobiele telefoon. Als na het aanzetten van je mobiele telefoon en het intoetsen van de PIN code de mededeling "SIM geweigerd" verschijnt, heeft je mobiele telefoon waarschijnlijk een SIM lock. Je kunt deze door je oude mobiele aanbieder laten verwijderen. Is je mobiele telefoon ouder dan twee jaar, dan is dit zelfs gratis. Is je mobiele telefoon jonger dan twee jaar, informeer dan bij je oude mobiele aanbieder naar de kosten voor het opheffen van de SIM lock.
Is je vraag beantwoord?
De SIM kaart is tegen misbruik beveiligd met een pincode. Standaard is de PIN code ingesteld op 0 0 0 0. We raden je aan om deze code zo snel mogelijk te veranderen in een persoonlijke PIN code. Voor het veranderen van je PIN code kun je gaan naar de pagina SIM kaart. Als je je PIN code driemaal verkeerd hebt ingetoetst, wordt de SIM kaart geblokkeerd. Deze blokkering hef je op met de PUK code. Deze vind je op de plastic kaart van je SIM kaart of door in te loggen op je eigen MyRobin omgeving.
Is je vraag beantwoord?
Je kunt een nieuwe SIM kaart bestellen bij Robin Mobile door in te loggen op je eigen MyRobin omgeving. Je oude SIM kaart komt dan te vervallen en je ontvangt een nieuwe SIM kaart met je huidige mobiele nummer. De kosten voor een nieuwe SIM kaart bedragen € 4,95. De nieuwe SIM kaart die je ontvangt, is een zogenaamde triple SIM kaart. Dit betekent dat deze geschikt is voor alle mobiele telefoons.
Is je vraag beantwoord?
Je SIM kaart is in principe onbeperkt geldig. Maar wanneer we op de laatste dag van de 30-daagse periode nog geen betaling voor de nieuwe periode hebben ontvangen, dan kun je de volgende dag zelf niet meer mobiel internetten, SMS’en of bellen. Ook kun je niet gebruik maken van je eventuele EXTRA TEGOED. Je kunt dan alleen nog gesprekken en SMS berichten ontvangen en gebruik maken van noodnummers. Je hebt dan nog 30 dagen de tijd om alsnog te betalen en zodoende weer te kunnen genieten van ÉCHT ONBEPERKT je mobiel gebruiken zonder limiet in het aantal MB's, SMS en MINUTEN in Nederland & in andere EU-landen. Om te betalen dien je in te loggen op je eigen MyRobin omgeving en een iDeal-betaling te doen door op de betaalbutton te klikken. Je nieuwe periode van 30 dagen gaat dan direct in en je kunt automatisch binnen 20 minuten weer je mobiele telefoon volledig gebruiken. Ook je eventuele EXTRA TEGOED is weer direct beschikbaar. Wanneer Robin Mobile echter ook na deze 30 dagen geen betaling heeft ontvangen, dan wordt je SIM Only kaart onbruikbaar en heb je nog 30 dagen de tijd om je nummer over te zetten naar een andere mobiele aanbieder. Doe je dit niet, dan verlies je definitief je mobiele nummer. Omdat dit een geautomatiseerd proces is, kan dit niet meer worden teruggedraaid. Ook het eventuele EXTRA TEGOED komt hiermee definitief te vervallen en kan niet worden gerestitueerd.
Is je vraag beantwoord?
Het gebruik van de Robin Mobile SIM kaart is toegestaan in alle mobiele telefoons of smartphones die zijn goedgekeurd volgens Richtlijn 2008/63/EG. Het gebruik in apparaten anders dan je mobiele telefoon of smartphone kan leiden tot excessief en/of extreem gebruik. Het is dan ook aan te raden de SIM kaart in een mobiele telefoon of smartphone te gebruiken. Het gebruik als data-only abonnement (om met een 06-nummer alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De ACM heeft bepaald dat er geen 06-nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement. Lees alles over het gebruik van de SIM kaart op de pagina Gebruik. Heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Het is gewoon toegestaan je mobiele telefoon te gebruiken als hotspot (dit wordt ook wel tethering genoemd) wanneer dit uitsluitend voor individueel gebruik is. Je mag je hotspot en de daarmee samenhangende mobiele internetverbinding niet ter beschikking stellen aan derden of delen met andere gebruikers. Lees alles over het gebruik van de SIM kaart op de pagina Gebruik. Heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
We verstaan hieronder het redelijk en normaal (niet excessief en extreem) gebruik dat mag worden verwacht van jou als privépersoon. Dat geldt voor zowel de consumenten als de zakelijke abonnementen. Je mag je mobiele telefoon dus bijvoorbeeld ook niet gebruiken voor commerciële doeleinden, oftewel voor eht doorverkopen van de Robin Mobile diensten aan andere mensen. Wat we verstaan onder excessief en/of extreem gebruik van de SIM kaart kun je teruglezen op de pagina Gebruik. Hier lees je ook alle andere informatie over het gebruik van de SIM kaart. Heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Nee, wij kennen geen kleine lettertjes en er zitten ook geen addertjes onder het gras. Je mag de SIM kaart gebruiken zonder dat je een limiet hebt voor het aantal MB's, SMS en MINUTEN in Nederland. Voor het gebruik van de SIM kaart zijn wel spelregels en voorwaarden van toepassing. Lees alles over het gebruik van de SIM kaart op de pagina Gebruik. Heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Je mobiele internetverbinding is geen vaste internetaansluiting en wij raden je daarom aan je SIM kaart niet te gebruiken in een WiFi- en MiFi-router, modem of dongel als vervanger van een vast netwerk. Het gebruik als data-only abonnement (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement. Lees alles over het gebruik van de SIM kaart op de pagina Gebruik. Heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Ja, dat kan, maar dit kan eventueel problemen opleveren met mobiel internetten. Je dient dan de APN-instellingen voor mobiel internet te wijzigen naar portalmmm.nl en de mobiele internetinstellingen primair toe te wijzen aan de Robin Mobile SIM kaart. Gebruikersnaam en wachtwoord dien je leeg te laten. Hoe je deze toewijzing doet, kun je terugvinden in de handleiding van je dual-SIM telefoon.
Is je vraag beantwoord?
Het is helaas niet toegestaan je mobiele internetverbinding op je mobiele telefoon, langdurig op maximale download te hebben openstaan als een continu open internetverbinding. Hiermee beperk je mogelijk het gebruik van het mobiele netwerk voor andere gebruikers. Ook excessief en/of extreem gebruik van de SIM kaart is niet toegestaan. Het gebruik als data-only abonnement (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement.Lees alles over het gebruik van de SIM kaart op de pagina Gebruik. Heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Wisselgesprek stel je in door op je mobiele telefoon eenmalig met de code * 4 3 #  te bellen. Na het bellen met deze code ontvang je op het scherm de melding "voltooid" en kun je vanaf dat moment 2 verschillende inkomende gesprekken ontvangen. Je kunt dan wisselen tussen de 2 gesprekken. Het is helaas niet mogelijk en toegestaan om meerdere uitgaande gesprekken tegelijk te voeren, oftewel conference calls te doen. Wil je Wisselgesprek weer uitzetten, bel dan met de code # 4 3 # vanaf je mobiele telefoon.
Is je vraag beantwoord?
Je kan en mag de SIM kaart gebruiken in je mobiele telefoon, zonder limiet voor het aantal MB's, SMS & MINUTEN in Nederland. De SIM kaart is echter niet geschikt om te gebruiken ter vervanging van je vaste netwerk. Hierdoor kan namelijk gemakkelijk excessief en/of extreem gebruik ontstaan. Het gebruik als data-only abonnement (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement. Gebruik de SIM kaart daarom wijs en waarvoor deze is bedoeld. Lees alles over het gebruik van de SIM kaart op de pagina Gebruik. Heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Wanneer je telefoon geblokkeerd is omdat je 3x de verkeerde PIN code hebt ingetoetst, dan kun je je mobiele telefoon ontgrendelen met de PUK code. Je kunt de PUK code direct terugvinden door in te loggen op je eigen MyRobin omgeving en naar 'SIM kaart' te gaan. Uit veiligheidsoverwegingen staat de PUK code niet vermeld in de app.
Is je vraag beantwoord?
Momenteel zijn er 3 verschillende SIM kaarten die gebruikt worden in mobiele telefoons. Dit zijn een gewone SIM kaart, een micro SIM kaart en een nano SIM kaart. Robin Mobile levert je de zogenaamde triple SIM kaart, die direct geschikt is voor alle mobiele telefoons. Na ontvangst van de SIM kaart dien je deze passend te maken voor je mobiele telefoon. Klik hier om de aanwijzingen te volgen voor hoe je je SIM kaart passend kunt maken.
Is je vraag beantwoord?
Je mobiele internetverbinding is geen vaste internetaansluiting en het is dan ook niet toegestaan de SIM kaart te gebruiken als vervanger van een vaste netwerk. Dat komt doordat het mobiele netwerk technisch anders in elkaar zit dan een vast netwerk of een internetaansluiting. Het gebruik als data-only abonnement (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement. Lees alles over het gebruik van de SIM kaart op de pagina Gebruik. Heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Om fraude en misbruik te vermijden, worden telefoongesprekken na 1,5 uur automatisch verbroken. Dit is om te vermijden dat de telefoonverbinding langdurig en ongecontroleerd openstaat voor het gebruik als babyfoon of dat de SIM kaart wordt gebruikt als continu openstaande verbinding voor diverse doeleinden, anders dan normale telefoongesprekken. Dit is uiteraard niet toegestaan.
Is je vraag beantwoord?
Je kunt direct een nieuwe SIM kaart bestellen door in je loggen op je MyRobin omgeving en dan naar 'SIM kaart' te gaan. Hier kun je ook de reden opgeven dat je een nieuwe SIM kaart wilt ontvangen. De kosten voor een nieuwe SIM kaart zijn € 4,95. Je ontvangt de nieuwe SIM kaart binnen 2 werkdagen in huis. Uiteraard zetten we direct ook je huidige nummer over op de nieuwe SIM kaart. Je ontvangt een zogenaamde triple SIM kaart, die geschikt is voor alle soorten mobiele telefoons.
Is je vraag beantwoord?
De SIM kaart en/of mobiele internetverbinding is uitsluitend voor individueel gebruik en mag niet worden gedeeld met derden of andere gebruikers dan jijzelf. Het is daarom niet toegestaan de SIM kaart en/of mobiele internetverbinding bijvoorbeeld thuis, onderweg of op de camping door derden te laten gebruiken of te delen met andere gebruikers, ook niet via de hotspot op de telefoon. Lees alles over het gebruik van de SIM kaart op de pagina Gebruik. Heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Wanneer je mobiele internetverbinding langdurig openstaat op de maximale datasnelheid of wanneer je de mobiele internetverbinding excessief en/of extreem gebruikt, kan het zijn dat je datasnelheid automatisch tijdelijk wordt aangepast. Lees alles over het gebruik van de SIM kaart en de Fair Use Policy op de pagina Gebruik. Heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Het is niet toegestaan de SIM kaart als data-only abonnement te gebruiken (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet). Er mogen namelijk geen 06-nummers worden gebruikt voor data-only toepassingen. Hiervoor zijn namelijk alleen 097-nummers geschikt en helaas heeft Robin Mobile niet de beschikking over deze 097-nummers.
Is je vraag beantwoord?
Je kunt eenvoudig en snel je SIM kaart blokkeren door in te loggen in je MyRobin account. Zodra je ingelogd bent, kies je voor SIM kaart, daar kun je als reden Verloren of Gestolen opgeven. Zodra je de IDEAL betaling doet bestel je ook gelijk een nieuwe SIM kaart en wordt je huidige SIM kaart geblokkeerd. De nieuwe SIM kaart ontvang je dan met 2 werkdagen.
Is je vraag beantwoord?
Helaas is het niet mogelijk om het tegoed van de GRATIS buitenland voordelen op te sparen. Dit tegoed komt aan het einde van je periode weer te vervallen en aan elk begin van een nieuwe periode zal je weer nieuwe GRATIS buitenland voordelen voor het buitenland ontvangen.
Is je vraag beantwoord?
Ja, je krijgt iedere maand de GRATIS buitenland voordelen, ongeacht het maand abonnement dat je hebt. Aan het begin van iedere periode krijg je de GRATIS buitenland voordelen, zonder dat je daar verder zelf iets voor hoeft te doen.
Is je vraag beantwoord?
De GRATIS buitenlandvoordelen worden aan het begin van je betaalde periode automatisch toegevoegd. Je hoeft hier verder niets voor te doen.
Is je vraag beantwoord?
Nee, dit verloopt helemaal automatisch. Aan het begin van iedere nieuwe periode ontvang je de GRATIS buitenlandvoordelen. De niet gebruikte SMS en MINUTEN uit de vorige periode komen automatisch te vervallen.
Is je vraag beantwoord?
Je hoeft geen EXTRA TEGOED te hebben om eerst gebruik te kunnen maken van de GRATIS buitenlandvoordelen. Wanneer je GRATIS buitenlandvoordelen bijna op zijn, zal je hierover per SMS worden geïnformeerd. Wanneer je je GRATIS buitenlandvoordelen helemaal hebt verbruikt, dan dien je EXTRA TEGOED aan te schaffen. Kijk hiervoor op de pagina EXTRA TEGOED.
Is je vraag beantwoord?
Een overzicht van de landen waarnaartoe je per maand 100 MINUTEN of SMS GRATIS kunt bellen of SMS'en vanuit Nederland, vind je op de pagina BUITENLAND.
Is je vraag beantwoord?
Dit is per land en per mobiele aanbieder in dat land verschillend. De kwaliteit en de capaciteit van buitenlandse mobiele netwerken kunnen sterk wisselen. Omdat we geen invloed hebben op de kwaliteit en de capaciteit van buitenlandse netwerken, kunnen er geen garanties worden gegeven voor het behalen van een bepaalde datasnelheid of netwerkdekking. Het is dan ook niet mogelijk om - net zoals in Nederland - een standaard maximale downloadsnelheid voor aan te geven.
Is je vraag beantwoord?
Je krijgt bij 50%, 80% en 100% per SMS bericht van ons dat je GRATIS buitenland voordelen opraken (of op zijn, bij 100%). Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Is je vraag beantwoord?
Je kunt het GRATIS tegoed zelf inzien in zowel je MyRobin omgeving als de Robin Mobile app. Je krijgt bij 50%, 80% en 100% per SMS bericht van ons dat je GRATIS buitenland voordelen opraken (of op zijn, bij 100%). Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Is je vraag beantwoord?
De tarieven voor gebruik in het buitenland verschillen per land. Als je GRATIS buitenlandvoordelen volledig zijn verbruikt, betaal je een laag tarief per minuut of SMS. Ga naar de pagina BUITENLAND en daar kun je per land zien wat de tarieven zijn.
Is je vraag beantwoord?
De buitenlandtarieven verschillen per land. Als je naar de pagina BUITENLAND gaat, kun je daar per land zien wat de tarieven zijn.
Is je vraag beantwoord?
Je kunt de GRATIS buitenland voordelen niet opsparen, want deze komen telkens aan het einde van je betaalde periode automatisch te vervallen. Aan het begin van iedere nieuwe periode krijg je automatisch weer de gratis buitenland voordelen.
Is je vraag beantwoord?
Er is geen verrekening mogelijk van eventueel niet verbruikte GRATIS SMS en MINUTEN. De GRATIS buitenlandvoordelen  komen telkens aan het einde van een betaalperiode te vervallen. Aan het begin van iedere nieuwe periode krijg je automatisch weer de GRATIS buitenlandvoordelen.
Is je vraag beantwoord?
Controleer eerst of één van de volgende symbolen bovenaan je scherm verschijnt: E (voor EDGE), G (voor 3G) of H of H+ (voor HSPDA). Staat één van deze symbolen er niet, dan heb je geen internetverbinding. Controleer dan je internetinstellingen op je telefoon: 

APN: portalmmm.nl 
Gebruikersnaam: (niet van toepassing)
Wachtwoord: (niet van toepassing) 

Nadat je de instellingen hebt ingevuld, dien je je mobiel opnieuw op te starten. Werkt de verbinding daarna nog steeds niet, klik dan hier als je handmatig de instellingen wilt veranderen en kies je mobiele telefoon. Heb je een mobiele telefoon met 4G, zorg dan dat dit altijd uitgeschakeld staat. Mocht het zo zijn dat mobiel internet nog niet werkt, neem dan gerust even contact met ons op!
Is je vraag beantwoord?
Je dient hiervoor een SMS met de tekst "JA" te sturen naar 1300 Je ontvangt dan direct je instellingen. Deze instellingen dien je te accepteren. Bij sommige mobiele telefoons en smartphones worden de mobiele internetinstellingen niet automatisch overgenomen en dien je deze handmatig in te voeren.
Is je vraag beantwoord?
Het is mogelijk dat je SIM kaart gedeeltelijk is geblokkeerd en dit kan verschillende oorzaken hebben. De meest voor de hand liggende oorzaak is dat we niet in staat zijn geweest om het bedrag voor de nieuwe periode te incasseren van je bankrekening en je nog geen betaling hebt gedaan door te reageren op de betalingsherinnering binnen je eigen MyRobin omgeving. Wanneer je inlogt op je eigen MyRobin omgeving en de betaling via iDeal alsnog voldoet, kun je binnen 20 minuten weer volledig en onbezorgd gebruikmaken van je SIM kaart voor een nieuwe maand.
Is je vraag beantwoord?
Het kan gebeuren dat je mobiele internet traag is of zelfs helemaal niet werkt. Dit komt veelal door problemen in je mobiele telefoon, maar is ook snel op te lossen. We willen je dan vragen om je telefoon helemaal uit te zetten, eventueel de SIM kaart te verwijderen, en na 10 minuten de SIM kaart weer terug te plaatsen en je mobiele telefoon weer geheel op te starten. Heeft dit niet gewerkt, dan kun je ook je APN checken. Deze dient op portalmmm.nl te staan. Wanneer je dit aangepast hebt, moet je je telefoon opnieuw opstarten om de instellingen op te slaan. Grote kans dat dit de problemen met mobiel internet oplost. Mocht dat nog altijd niet het geval zijn, neem dan gerust contact op met de klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Wanneer je mobiele internet niet werkt, dan kan het zijn dat er iets niet juist staat bij de internetinstellingen in je telefoon. Dit kun je eenvoudig aanpassen door de onderstaande stappen te doorlopen.
 
Heb je een iPhone, loop dan deze instellingen na (en eventueel aanpassen) aan de hand van de volgende stappen:
 • Ga naar Instellingen
 • Ga naar Mobiel Netwerk
 • Schakel Mobiele data in
 • Kies bij Gesprekken en data 4G.
 • Schakel Dataroaming in
 • Schakel EU-internet uit
 • Kies Mobiel datanetwerk
 • Bij APN, voer portalmmm.nl in
 • Bij Gebruikersnaam, voer niets in
 • Bij Wachtwoord, voer niets in
 • Kies Terug
 • Daarna het toestel uit- en weer aanzetten om de instellingen op te slaan.

Heb je een Android telefoon, loop dan deze instellingen na (en eventueel aanpassen) aan de hand van de volgende stappen:
Ga naar het Startscherm
 • Kies Apps.
 • Kies Instellingen.
 • Kies Meer netwerken (Geen meer netwerken ga dan door naar de volgende stap)
 • Kies Mobiele netwerken.
 • Als Mobiele gegevens uitgevinkt is, vink Mobiele gegevens aan.
 • Als Mobiele gegevens aangevinkt is, ga verder met de volgende stap.
 • Kies Netwerkmodus
 • Kies voor GSM/WCDMA/LTE of 4G/3G/2G (Automatisch verbinden).
 • Kies Namen toegangspunten.
 • Verwijder eventueel toegangspunten die er nu staan door het toegangspunt te kiezen, vervolgens de knop Meer of menu-toets te kiezen en "APN verwijderen"
 • Kies Nieuw toegangspunt.
 • Bij Naam, voer Mobiel Internet in (let op: hoofdletter M en hoofdletter I).
 • Bij APN, voer portalmmm.nl in.
 • Bij Proxy, voer niets in.
 • Bij Poort, voer niets in.
 • Bij Gebruikersnaam, voer niets in.
 • Bij Wachtwoord, voer niets in.
 • Scroll naar beneden.
 • Bij MCC, voer 204 in.
 • Bij MNC, voer 08 in.
 • Scroll naar beneden.
 • Bij Verificatietype, vink Geen aan.
 • Kies Type toegangspunt.
 • Als er een "invoerscherm" verschijnt, voer default in (let op: kleine letters) en kies OK.
 • Verschijnt dit scherm niet, vink Internet aan.
 • Druk op de menu-toets.
 • Kies Opslaan.
 • Daarna het toestel uit- en weer aanzetten om de instellingen op te slaan.

Heb je een Windows telefoon, loop dan deze instellingen na (en eventueel aanpassen) aan de hand van de volgende stappen:
 • Ga naar het Startscherm.
 • Scroll naar rechts.
 • Scroll naar beneden.
 • Kies Instellingen.
 • Scroll naar beneden.
 • Kies mobiel netwerk & simkaart.
 • Als dataverbinding uitgeschakeld is, schakel dataverbinding in.
 • Als dataverbinding ingeschakeld is, ga verder met de volgende stap.
 • Scroll naar beneden.
 • Kies Instellingen voor simkaart.
 • Kies APN voor internet toevoegen.
 • Bij APN, voer portalmmm.nl in.
 • Bij Gebruikersnaam, voer niets in.
 • Bij Wachtwoord, voer niets in.
 • Scroll naar beneden.
 • Bij Verificatietype, kies Geen.
 • Bij Proxyserver (URL), voer niets in.
 • Bij Proxypoort, voer niets in.
 • Bij IP-type, kies IPv4v6.
 • Kies het opslaan-symbool.
Is je vraag beantwoord?
Dit is allereerst afhankelijk van je toestel. Heb je een toestel hebt dat een 4G-verbinding ondersteunt, dan kun je ook gebruik maken van het 4G-netwerk. 
Is je vraag beantwoord?
Ja, dit kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week direct zelf regelen vanuit je MyRobin omgeving of vanuit de Robin Mobile app bij 'NEED 4 SPEED'. Dit gebeurt geheel geautomatiseerd en wanneer je de betaling van € 4,95 met iDEAL hebt voldaan, zal het al na 20 minuten helemaal werken. Het is aan te bevelen om na deze 20 minuten je mobiele telefoon opnieuw op te starten.
Is je vraag beantwoord?
Helaas is dit niet mogelijk. De enige manier om een verhoging van je datasnelheid aan te schaffen met 'NEED 4 SPEED' is de betaling te voldoen via iDEAL vanuit je MyRobin omgeving of vanuit de Robin Mobile app.
Is je vraag beantwoord?
Ja, dit geldt voor de maand abonnementen. Je kunt 'NEED 4 SPEED' voor een verhoging van je datasnelheid op elk moment aanschaffen. Je datasnelheid komt dan binnen 20 minuten weer terug op het originele niveau dat bij je maand abonnement hoort. Per week, met een maximumverbruik van 2.000 MB, kost de 'NEED 4 SPEED' upgrade € 4,95. Heb je de 'NEED 4 SPEED' verbruikt, dan gaat je datasnelheid weer terug naar het niveau van voor de 'NEED 4 SPEED' upgrade.
Is je vraag beantwoord?
Het 4G netwerk staat voor hoge snelheid en heeft een minimale downloadsnelheid van 5,0 Mbps. Technisch is het niet mogelijk om voor Robin Entree een lagere datasnelheid dan 5,0 Mbps in te regelen op het 4G-netwerk. Volledig overstappen naar 4G is uiteraard wel mogelijk door een upgrade naar het maand abonnement Robin Junior, Robin Gewoon Snel, Robin Super Snel 4G of Robin Pijl Snel 4G. Wil je overstappen naar een 4G maand abonnement, dan kunnen we dit voor je in orde maken. Wanneer je hiervoor een mail stuurt naar klantenservice@robinmobile.nl met je mobiele nummer, je PUK code en het maand abonnement waarnaar je wilt overstappen, dan maken we dit direct voor je in orde.
Is je vraag beantwoord?
Op het 4G-netwerk is de maximale downloadsnelheid 25,0 Mbps en de maximale uploadsnelheid is 2,0 Mbps.
Is je vraag beantwoord?
Momenteel ligt de gemiddeld haalbare downloadsnelheid op 4G in Nederland op ruim 25,0 Mbps. Robin Mobile biedt een maximale downloadsnelheid van 25,0 Mbps aan. Deze snelheid wordt in veel gevallen ook daadwerkelijk gehaald.
Is je vraag beantwoord?
KPN heeft momenteel de meest geavanceerde mobiele netwerken in Nederland en ook hebben deze netwerken een uitstekende dekking. Je kunt dit ook bekijken op http://www.coveragechecker.nl. Daar kun je je postcode invullen en zien hoe de dekking van het 4G-netwerk bij jou in de buurt is.
Is je vraag beantwoord?
Je mobiele internetverbinding is geen vaste internetaansluiting en het is dan ook niet toegestaan de SIM kaart te gebruiken als alternatief of als vervanging van een vaste internetaansluiting in het buitengebied. Hiervoor zijn bij verschillende providers wel speciale data-only abonnementen beschikbaar. Het gebruik als data-only abonnement (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement. Lees alles over het gebruik van de SIM kaart op de pagina Gebruik. Heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
De SIM kaart van Robin Mobile is niet geschikt om gebruikt te worden ter vervanging van een vast netwerk of een TV aansluiting. Daar zijn de mobiele netwerken helaas niet voor bedoeld en ook niet op berekend. Het gebruik als data-only abonnement (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement. Lees alles over het gebruik van de SIM kaart op de pagina Gebruik. Heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Het 4G-netwerk van KPN werkt op de frequenties 800 Mhz, 900 Mhz, 1800 Mhz 2100 Mhz en 2600 Mhz of een combinatie daarvan, wat door alle mobiele telefoons met 4G-mogelijkheid die in Nederland zijn gekocht, wordt ondersteund. Heb je je mobiele telefoon in het buitenland gekocht, dan kan het zijn dat bepaalde 4G-frequenties niet door je mobiele telefoon worden ondersteund.  
Is je vraag beantwoord?
Wanneer je je mobiele telefoon in Nederland hebt gekocht en 4G wordt ondersteund op je mobiele telefoon, dan zal het helemaal gaan werken. Wanneer je je mobiele telefoon in het buitenland gekocht hebt, dan kan het zijn dat bepaalde frequenties van het 4G-netwerk niet worden ondersteund. Dit kun je niet aanpassen bij de instellingen. Check hier of je mobiele telefoon geschikt is voor 4G.
Is je vraag beantwoord?
Je mobiele internetverbinding is geen vaste internetaansluiting en wij raden je daarom aan je SIM kaart niet te gebruiken in een WiFi- en MiFi-router, modem of dongel als vervanger van een vaste netwerk. Er bestaat dan namelijk ook het gevaar van excessief en/of extreem gebruik. Het gebruik als data-only abonnement (om alleen gebruik te maken van het mobiele internet) is niet toegestaan, aangezien Robin Mobile hier geen speciale 097 mobiele nummers voor heeft. De overheid heeft bepaald dat er geen 06 mobiele nummers gebruikt mogen worden als data-only abonnement. Lees alles over het gebruik van de SIM kaart op de pagina Gebruik. Heb je nog meer vragen, twijfel dan niet om deze te stellen aan de Klantenservice.
Is je vraag beantwoord?
Of je toestel geschikt is voor 4G kun je eventueel teruglezen in de handleiding van je mobiele telefoon of bij de specificaties van je telefoon. Momenteel hebben de meeste mobiele telefoons de mogelijkheid voor 4G. Check hier of je toestel geschikt is voor 4G.
Is je vraag beantwoord?
Je kunt heel eenvoudig een NEED 4 SPEED upgrade doen door in te loggen op je MyRobin omgeving of de Robin Mobile app. Daar tref je een knop NEED 4 SPEED aan. Hier kun je aangeven voor hoeveel weken (met een maximum verbruik van 2.000 MB per week) je tijdelijk NEED 4 SPEED wilt aanschaffen. Je kunt nooit méér weken NEED 4 SPEED aanschaffen dan dat je betaalde periode voor je gewone snelheid loopt. Daarmee voorkom je dat je onnodig extra kosten maakt. Betalen voor NEED 4 SPEED  doe je eenvoudig en direct met iDEAL.
Is je vraag beantwoord?
Voicemail is het digitale antwoordapparaat van je mobiele telefoon. Met voicemail kun je berichten beluisteren, een persoonlijke welkomstboodschap inspreken en persoonlijke instellingen invoeren en wijzigen. Voicemail staat standaard aan, ook als je mobiele telefoon uitgeschakeld is. Als er een bericht op je voicemail is ingesproken, ontvang je een melding via een SMS bericht. Beluisterde berichten worden opgeslagen en 72 uur bewaard. Niet beluisterde berichten worden ook 72 uur bewaard. Het ontvangen van voicemailberichten in Nederland & in andere EU-landen is gratis. Ook het beluisteren van voicemailberichten is GRATIS in Nederland & in andere EU-landen. In het buitenland buiten de EU betaal je zowel voor het ontvangen als voor het beluisteren van voicemailberichten kosten. Voor meer informatie over voicemail kun je ook naar de pagina SIM kaart gaan.
Is je vraag beantwoord?
Bel 1 2 3 3 en volg de aanwijzingen in het menu om je persoonlijke boodschap en je PIN code in te stellen. Een persoonlijke boodschap geeft bellers de zekerheid dat ze de juiste persoon hebben gebeld. Zonder deze persoonlijke boodschap horen bellers slechts het telefoonnummer dat ze hebben gebeld. Met een PIN code kun je de berichten beluisteren vanuit het buitenland of vanaf een andere telefoon. Voor uitgebreide informatie over hoe je je voicemail kunt instellen, kun je gaan naar de pagina SIM kaart.
Is je vraag beantwoord?
Bel voor het beluisteren van je voicemail berichten 1 2 3 3. Je kunt je voicemail ook vanaf een vast toestel in of buiten Nederland beluisteren. Met je toegangscode kun je inloggen op je voicemail. Bel je eigen telefoonnummer (wacht totdat je de welkomstbegroeting hoort) en toets [*] tijdens de welkomstbegroeting. Toets daarna je eigen telefoonnummer in, gevolgd door jouw 4-cijferige toegangscode van je voicemail en sluit af met een [#]. Voor meer informatie over voicemail kun je ook naar de pagina SIM kaart gaan.
Is je vraag beantwoord?
Bel 1 2 3 3 en kies in het hoofdmenu optie 2 (welkomstboodschappenmenu). Kies vervolgens optie 4 (afwezigheidsmelding). Spreek een tekst in waarin je aangeeft dat je voicemail uitstaat. Bellers krijgen geen piep meer na dit bericht en kunnen geen voicemailbericht achterlaten. Toets 2 om de afwezigheidsmelding aan te zetten.
Is je vraag beantwoord?
Bel gratis 1 2 3 3 9 en binnen enkele seconden staat je voicemail helemaal uit. Wil je toch weer gebruikmaken van je voicemail? Bel dan naar 1 2 3 3 1  en binnen enkele seconden is je voicemail weer beschikbaar. Voor meer informatie over voicemail kun je ook naar de pagina SIM kaart gaan.
Is je vraag beantwoord?
Bel 1 2 3 3 1 en je voicemail is binnen enkele seconden weer beschikbaar. Voor meer informatie over voicemail kun je ook naar de pagina SIM kaart gaan.
Is je vraag beantwoord?
Ja, dit is mogelijk. De keuzeopties zijn Engels en Nederlands en je kunt dit aanpassen door vanaf je mobiele telefoon te bellen naar 1 2 3 3 en het instellingenmenu te doorlopen.
Is je vraag beantwoord?

Géén verrassingen

Altijd een vast bedrag per maand!
Hulp nodig?
Klik hier voor de Robin Live Chat
×