Overstappen met behoud van je huidige mobiele nummer

Heb je al een mobiel nummer en wil je dit graag behouden? Dat kan uiteraard, want overstappen naar Robin Mobile met behoud van je huidige mobiele nummer is heel eenvoudig en uiteraard GRATIS. Bij het bestellen kun je direct aangeven of je je huidige mobiele nummer wilt behouden. Je ontvangt dan een SIM kaart met een tijdelijk mobiel nummer en je huidige nummer wordt overgezet op je SIM kaart. Het tijdelijke nummer hoef je niet te gebruiken, want je dient te wachten met het activeren van je Robin Mobile SIM kaart tot dat je huidige mobiele nummer is overgezet. Houd er rekening mee dat je een opzegtermijn kunt hebben bij je huidige mobiele aanbieder. Je huidige mobiele aanbieder kan namelijk bezwaar maken tegen het direct overzetten van je mobiele nummer als je nog binnen je contract zit of als de ingevoerde gegevens voor nummerbehoud niet correct zijn. Heb je een prepaid mobiel nummer dan heb je geen opzegtermijn en kun je vrijwel direct overstappen.

 

“ Robin Mobile zet je huidige mobiele nummer geheel GRATIS over op de Robin Mobile SIM kaart, zodat je gebruik kunt maken van alle voordelen van ONBEPERKT MB's, SMS en MINUTEN voor een vast bedrag per maand ”
nummerbehoud

Heb je de SIM Only kaart van Robin Mobile ontvangen, dan vragen we je om in te loggen op MyRobin om nummerbehoud verder af te maken en definitief naar je huidige mobiele aanbieder te sturen. Let er daarbij op dat je rechts op "Opslaan" klikt, alvorens naar stap 2 te gaan. Zodra je op "Opslaan" geklikt hebt, wordt er automatisch een bericht naar je huidige mobiele aanbieder gestuurd om automatisch je abonnement op te zeggen en ook automatisch het proces van je huidige mobiele nummer over te zetten gestart. Als je een opzegtermijn hebt, dan kan het 1 maand duren voordat je huidige mobiele aanbieder besluit je mobiele nummer over te zetten. Check daarvoor even de voorwaarden van je huidige mobiele aanbieder om te zien of je eventueel een opzegtermijn hebt.

 

Heb je de SIM kaart van Robin Mobile ontvangen, dan vragen we je om in te loggen op MyRobin om nummerbehoud verder af te maken en definitief naar je huidige mobiele aanbieder te sturen

 

Voorwaarden voor nummerbehoud

 • Je huidige mobiele nummer mag niet afgesloten of geblokkeerd zijn want dan kan nummerbehoud niet worden uitgevoerd.
 • Wanneer je een abonnement hebt bij je huidige mobiele aanbieder en het abonnement is nog niet verlopen, dan kan je huidige mobiele aanbieder eventueel een afkoopsom in rekening brengen.
 • Mocht er een opzegtermijn gelden voor je huidige abonnement dan kan het nummer pas daarna worden overgezet naar je Robin Mobile SIM kaart.
 • Er zijn GEEN kosten verbonden aan het overzetten van je huidige nummer naar Robin Mobile.
 • Tijdens de aanvraag van nummerbehoud kun je gewoon gebruik maken van Robin Mobile via het tijdelijke mobiele nummer dat je ontvangen hebt.
 • Heb je een prepaid SIM kaart, dan kun je vrijwel direct je nummer behouden en duurt het in de regel 3 werkdagen om het nummer over te zetten nadat nummerbehoud is afgemaakt.
 • Als je op de dag dat je nummer wordt overgezet niet in Nederland bent, kunnen we niet garanderen dat je direct bereikbaar bent als je nummer wordt overgezet. Het is dus wel mogelijk, maar er zijn risico's aan verbonden voor wat betreft je bereikbaarheid.
 • Nadat je mobiele nummer is overgezet dien je je mobiele telefoon even uit en weer aan te zetten om de overzetting te voltooien.


Bij nummerbehoud hebben we de volgende gegevens nodig:

 • Het mobiele nummer dat je wenst te behouden
 • De naam van je huidige mobiele aanbieder
 • Het type van je huidige contract (prepaid of abonnement)
 • Het huidige SIM kaart nummer (staat achterop je SIM kaart)
 • De einddatum van je huidige contract en/of de datum dat je je huidige nummer wilt overzetten (de wensdatum). Dit is niet van toepassing bij prepaid
 • Het tijdelijke mobiele nummer van Robin Mobile
 • Het SIM kaart nummer van Robin Mobile
   
NU OVERSTAPPEN

Géén verrassingen

Nooit meer buiten je bundel gaan!
Hulp nodig?
Klik hier voor de Robin Live Chat
×